Stella Tiit: Kuhu küll kõik naised jäid, mis on neist nüüd saanud?

Stella Tiit: Kuhu küll kõik naised jäid, mis on neist nüüd saanud?

Kõik ju teavad, mida naised saunas räägivad, aga mis sa arvad, mida mehed saunas räägivad? Mehed räägivad saunas naistest või täpsemalt, kuidas oma naisi discgolfi rajale saada. True story!

Olin enda discgolfi klubi suvepäevadel saunas ja mehed hakkasid kurtma, et nende naised ei taha tulla üldse discgolfi mängima. Aastatepikkuse töö tulemusel on üks-kaks korda käinud, aga ega uuesti tagasi ei kipu. Päris raske on ju alatasa oma teisele poolele seletada, et miks jälle pool kuu palka uute kestaste ja võistluste peale läheb. Veelgi hullem, selgitada, miks kõik õhtud ja nädalavahetused kuskil võistlemas käid.


Öeldakse, et naised on Veenuselt ja mehed on Marsilt, seega kui viid naisterahva esimest korda discgolfi parki kohtingule, siis tasub meelde jätta paar väga olulist punkti, millele sa võib-olla poleks osanud varem mõeldagi. Discgolf on ala, milles võivad kõik heaks saada ja selleks, et heaks saada peab lihtsalt harjutama. Naised üldiselt seda teha ei viitsi. Naised on ju kõiges loomulikult head ja kui nad milleski head ei ole, siis see pole järelikult nende jaoks. Olgu, jätame nüüd naljad ja lähme soovituste juurde!

1. Kvaliteetaeg discgolfi rajal

See tunne kui oled rajal ja kõik läheb ideaalselt, ketas lendab täpselt nii nagu plaanisid (isegi kui tulemus on allapoole arvestust, aga mõned visked tulevad kohe eriti hästi välja). See on mega hea tunne ja seda tunnet tahavad kõik tunda. Ka inimene, kes mängib esimest korda, tahab tunda seda head tunnet, mis kõiki kettapildureid ikka ja jälle rajale kutsub. Alguses ei tule ju niikuinii mängimine hästi välja, aga põhiline on hea emotsioon.

Ma olen paljudelt naistelt kuulnud, et alguses on väga õudne mängida võõraste inimestega või siis tuttavatega, kes juba oskavad mängida. Omast kogemusest võin öelda, et minu puhul oli põhjuseks see, et ma ei tahtnud jääda teistele jalgu ja tundsin ennast ebakindlalt kui mõni vise täitsa võssa läks. Kui juba vise käpas, siis võib oskusi ka ülejäänud maailmaga jagada.

Ehk siis, esimesed korrad mine veeda discgolfi rajal naisega kvaliteetaega kahekesi ja ära kutsu sõpru kaasa. Pro tip – õpeta naist nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Parem veel – jaga oma õpetussõnu ainult siis kui ta neid küsib.


2. Ideaalse ketta valik

Ma usun, et kõik, kes on juba mitu korda ketast käes hoidnud teavad, et ketta valik on äärmiselt oluline. Mulle hakkas discgolf päriselt meeldima siis kui ma leidsin esimese ketta, mille sain ilusti lendama ja tundsin, et saan ka seda ketast kontrollida. Alguses on seda tunnetust väga raske kätte saada, aga siiski teeb hästi valitud ketas mängu nauditavamaks.

Väga lihtne oleks kotist võtta mingi ketas, mida väga ei kasuta ja siis see lihtsalt naisele mängimiseks anda. Pro tip – kingi naisele päris oma ketas (või kettad), isegi kui ta ei käi palju mängimas. Esiteks, naistele meeldib väga kingitusi saada. Teiseks, väga hea on mängida päris oma ketastega ja neid tundma õppida.

Jäta enda vanad kettad ja starter pack-d kõrvale ja võta ligi mõni hea ketas, mis naise käes päriselt ka hästi lendab. Ketta valimine on iseenesest väga lihtne – pigem aeglane, alastabiilne ja kerge kaaluga. Minu hinnangul on ideaalne valik näiteks Latitude 64 easy-to-use kettad: Diamond, Jade, Pearl ja Ruby.

Paar meemi ka siia lõppu.