Discgolf ja vaimne tervis

Discgolf ja vaimne tervis

Tänapäeva kiires maailmas tunnevad paljud, et vajavad argielust ajutist väljapääsu ja puhkust. Tuhanded eestlased on pääseteeks valinud discgolfi. Et oktoober on vaimse tervise kuu, räägime veidi sellest, kuidas metsas ketaste loopimine võib su vaimse heaoluga imesid teha.

Kujutle seda hetke, kui oled peale pikka linnakäras viibimist või rasket tööpäeva lõpuks jõudnud metsa ja su ainus eesmärk on ketta korvi saamine. Neis hetkedes on discgolf rohkemat kui ainult mäng - see on justkui ajutine puhkus, võimalus igapäevamured selja taha jätta ja taasavastada sisemine rahu. 

Discgolf.ee, vaimne tervis

Aga discgolf on palju enamat, kui lihtsalt rahu ja vaikus metsas - see on ka imeline võimalus kehaliselt aktiivne püsida. Õues, värskes õhus enda liigutamine vabastab keha looduslikke hea tunde kemikaale, endorfiine. Endorfiinidel on võime tõsta tuju ja aidata maandada stressi, ärevust ja depressiooni. Hetkel, mil vaatad oma ketast õhus liuglemas, kaovad peast muud mured ja asenduvad vabaduse ja rahuloluga. 

Me ei saa eitada, et discgolf on sotsiaalne sport. Jah, sa võid minna üksi metsa treeningringile, ent enamasti käid ju rajal ikka grupiga? Pole vahet, kas mängid sõprade, pere või võhivõõrastega, võid siiski kindel olla, et lahkud rajalt ühtsustundega. Ringi ajal muutub rada kohaks, kus uued ja vanad sõprused saavad õitsele lüüa.

Discgolf.ee, vaimne tervis

Unustada ei tasu ka isiklikke võite, mida rajalt kaasa võtta saab ja siinjuures pole vahet, kas need on suured või väikesed. Olgu su eesmärgiks sel korral parandada oma eelmise ringi tulemust või lihtsalt vältida seda ühte puud, mis sulle A-LA-TI ette jääb - iga õnnestumine on võimalus endasse rohkem uskuda.

Ning jah, me teame, et kõik ei lähe alati nii, nagu sa plaanisid. OB’d ja möödaläinud putid on discgolfis paraku paratamatus. Aga miks me kõik ikka ja uuesti rajale tagasi tuleme? Sest väikesed tagasipõrked õpetavad meile vastupidavust. Mänguraskustega toimetulemine treenib su emotsionaalseid lihaseid, parendades seeläbi ka su oskusi igapäevaprobleemidega edukamalt tegeleda. 

Seega järgmisel korral, kui rajal oled, siis pea meeles - see on rohkemat, kui lihtsalt mäng. See on sinu tee parema vaimse terviseni. Naudi värsket õhku, ära unusta mängust rõõmu tunda ja ole hetkes!