Jonell Post: Muidugi unistan, et minu tulevik oleks seotud discgolfiga ja ikka tipus

Jonell Post: Muidugi unistan, et minu tulevik oleks seotud discgolfiga ja ikka tipus

Seekord teeme juttu 14-aastase Jonell Postiga, kes on viimase paari kuu jooksul sattunud nii mõnegi kogenud discgolfari vaatevälja. Kes on see noor tüdruku, kes teeb hoolega trenni, teeb seda südamest ning kellest võib saada ka Eesti discgolfi tulevikulootus? Saame tuttavaks.

Kuidas jõudsid discgolfini ja kui kaua oled juba mänginud?

Discgolfini jõudsin läbi oma endise klassijuhataja Nele Marrandi kaudu. Üle eelmine sügis kutsus ta mind Tartusse koolidevahelistele discgolfi võistlusele. Kuigi olin kehalise tunnis ainult korra mänginud olin siiski nõus minema. Kuigi pärast võistluseid tegelesin oma vana spordialaga edasi, oli mul tegelikult soov discgolfi edasi mängida. Eelmise aasta augustis läksin proovima Rasmus Metsamaa eratrenni. Peale esimest discitrenni olin kindel, et tahan vahetada spordiala ja septembrist avaneski võimalus minna noortetrenni, mida viisid läbi Nele ja Björn Marrandi. Nüüdseks olen treeninud 8 kuud.

Mida tegid enne discgolfi või on praegugi mõni muu treening või spordiala, millega tegeled?

Enne discgolfi ratsutasin 5 aastat. Olen tegelenud veel ka kergejõustiku, ujumise ja võrkpalliga.

Foto: Celin Lannusalu, "Rajal ainult naised" Kõrvemaal

Kuuldavasti oled väga tõsiselt asja käsile võtnud ning sind võib leida erinevatest trennidest, rääkimata platsitrennidest. Mis on Sinu suured eesmärgid ja sihid discgolfis?

Kõik see teekond tänaseni on minu jaoks juba nii palju põnevust pakkunud. Naudin praegu seda, et saan iga trenni ja võistlusega nii palju juurde õppida. Sisimas muidugi unistan, et minu tulevik oleks seotud ainult discgolfiga ja ikka tipus.

Kes sind sellel teel abistab, kes on su treenerid?

Talveperioodil oli mul mitu treenerit. Noorte trenne andsid Nele ja Björn Marrandi, kord nädalas käisin ka Henar Ruudna trennis ning kord nädalas ka Rasmus Metsamaa trennis. Aprilliga ltrennid lõppevad, aga Rasmus jääb mulle treeneriks edasi ja aitab mind hooajal.

Milline näeb välja sinu tavapärane treeningpäev, millele tähelepanu pöörad?

Kui lähen platsitrenni tegema, siis on minu eesmärgiks ikka tehnika, et pikki viskeid saada, peab tehnika korras olema.

Mis on sinu tugevused discgolfis? Mis osa vajab veel kõige rohkem tööd?

Arvan, et minu tugevused on see sihikindlus ja tahe, mis tuleb kasuks. Pean üheks oma tugevuseks ka putti, see on siiamaani väga hästi toiminud. Olen saanud selle kohta ka mängukaaslastelt kiidusõnu. Kõige rohkem tähelepanu vajab tagantkäe tehnika, sellega on veel palju tööd vaja teha.

Millistel võistlustel oled juba osalenud ja kuidas siiani läinud on?

Talvel käisin Järve nädalamängudel. Märtsis käisin ära ka Eesti Harrastajate Talvistel Meistrivõistlustel ning nüüd aprillis sai mängitud Pärnu metsade vahel, EDGL-i AM karikasarja l etapp Jõulumäel ja ka "Rajal Ainult Naised" võistlusel Kõrvemaal. Siiani on läinud väga hästi!

Foto: Ivo Kraus, EDGL AM Karikaetapp Jõulumäel

Mis sa arvad, kuidas ka teisi noori oleks discgolfi juurde kõige efektiivsem suunata?

Arvan, et kergeim viis noori discgolfi juurde saada on liikumisõpetuse tundides discgolfi mängimine. Kindlasti on ka koolinoorte sari "SNÄP" väga noori kutsuv üritus.

Millised on su kolm lemmikut ketast?

Minu kolmeks lemmikuks on: Retro Pure - olen proovinud ka mõnda teist putterit kuid olen jäänud ikka Pure juurde, see on lihtsalt parim. Slammer - väga hea lähenemis ketas. Escape - mu lemmik pikamaa ketas.

Millistel radadelt võib sind kõige rohkem leida? Milline on siiani su lemmikrada?

Kui Kurna rada lahti tehakse, siis ilmselt käin kõige rohkem seal, sest see on mulle kõige lähemal. Eelmisel nädalavahetusel käisin sellisel toredal üritusel nagu ,,Rajal ainult naised” see toimus Kõrvemaal ning sealne harrastajate rada hakkas mulle väga meeldima ning nüüd on see ka mu lemmikrada.

Näeme sind juba ka EDGL-i võistluste nimekirjas. Kui Jõulumäel osalesid AM etapil, siis Kiiu etapil oled juba FPO nimekirjas. Kuidas selline otsus tuli?

Kuna mul ei ole mängukaaslasi, kellega vabal ajal niisama kettaid lennutada, siis minu kogemused ongi enamjaolt talvistelt nädalamängudelt. Nüüd on soov end aga rohkem proovile panna ja tänu Rasmusele olen julgenud need võistlused ka ette võtta.


Discgolf.ee soovib Jonellile jätkuvat sihikindlust ning ikka soosivat taganttuult!