Eesti Talvised Meistrivõistlused võitsid Team64 Baltic mängijad Rasmus Metsamaa ja Kaidi Allsalu

Eesti Talvised Meistrivõistlused võitsid Team64 Baltic mängijad Rasmus Metsamaa ja Kaidi Allsalu

Nädalavahetusel toimusid Jõulumäel ja Jõekäärus Eesti Talvised Meistrivõistlused Discgolfis, kus tiitleid jagati kaheksas divisjonis. Parima tulemuse tegi meeste seas Rasmus Metsamaa ning naistes Kaidi Allsalu.

Vaata tulemusi Disc Golf Metrixist.

Meeste avatud divisjonis juhtis teisel päeval EM-il hõbemedali teeninud juunior Mathias Villota ning kolmandal kohal oli teinegi juunior, Roland Kõur. Ehkki noored tulevad jõuliselt peale, alistas kogenud mängija Rasmus Metsamaa oma konkurendid ja võttis meistri tiitli tulemusega -14.

Naiste avatud divisjonis tegi Kaidi Allsalu peale esimest tormist päeva võimsa hüppe kaheksandalt kohalt esimesele ja hoidis seda lõpuni. Tulemusega +22 läks talvise meistri tiitel Allsalule.

Oma parimat mängu näitasid ka Triinu Orgla (FP40), Kristjan Solodov (MP40), Janek Võõbus (MP50), Kary Pill (MP60), Karl Lilles (MA3) ja Ville Kivisilla (MJ18).

Autasustamine toimus uudsel viisil koostöös Pärnu Kaubamajaka Sportlandiga, kus poodiumiks oli temaatiline jooksurada, mille numbrid olid vastavalt auhinnalisele kohale.

Kokku osales 271 võistlejat, kes mängisid kahes grupis ja kolme päeva jooksul vaheldumisi Jõekääru ja Jõulumäe rada. Reedene päev algas tuuliselt ning lõppes tormiselt – Jõekääru avatud rajal tuli võistlus katkestada ja kahe divisjoni jaoks algas see otsast peale teisel päeval.

Eelmise aasta meistrid Silver Lätt ja Kristin Tattar avasid samal ajal hooaja USAs, kus Tattar kinnitab jätkuvalt, et kuulub maailma tippu. Pro Tour’i esimene etapp, Las Vegas Challenge, tõi mitmekordsete maailmameistrite kõrval Tattarile kolmanda koha. Samal ajal alustas oma teekonda üle ookeani ka suvine meister Keiti Tätte, kes teeb oma esimese etteaste maailma ees.

Kaidi Allsalu

Kaidi Allsalu:

Nagu eelneval aastal, siis ka sel aastal oli lumi suures osas läinud ning ilmad ei olnud enam nii külmad ja mängimiseks väga head. Paraku esimese võistluspäeva rikkus ära torm ja ring katkestati. Minu silmis oleks võinud ringi veel varem katkestada, sest olud olid tõesti väga keerulised ja ka ohtlikud. Järgneval kahel päeval saime nautida pigem rahulikku ja päikesepaistelist ilma.

Enda võistlusringidega mängulises mõttes väga rahule ei saa jääda, aga vaimse poolega olen väga rahul. Kõige mugavamalt tundsin ennast teisel ringil Jõulumäel ja sealsed drive-d olid väga paljulubavad. Paraku olid mitmed korvialused jääs ja putti proovida kahjuks ei saanud. Sellest tulenevalt minu head pikad visked mulle eelist ei andnud, millest on kahju. Kolmas ring algas pisut ärevalt, aga mida rada edasi seda mugavamalt hakkasin ennast tundma ja enesekindlus oli hea.

Esimest korda tunnetasin ka tõsist favoriidi rolli ja see viis mind pisut rivist välja, kuid suutsin enda tunded vaos hoida ja lõpuks see mulle võidu tõigi ma usun. Konkurendid ei teinud mulle asja lihtsaks ja võitlesid väga visalt ning näitasid seejuures ka väga head mängu, aga lõpuks minu kogemus tõi mulle ikkagi võidu. Eksisin lõpus vähem kui nemad. Ma olen oma võidu üle äärmiselt õnnelik ja sellise tundega on hea hooaega alustada.



Rasmus Metsamaa

Rasmus Metsamaa:

Kaua oodatud kaunike on jõudnud koju! Väga magus võit sellistes oludes. Ilm oli talvine, päeval sulatas ja öösel külmetas ehk kõik fairway-d ja green-d olid kena jääkihi all. Jõekääru rajal oli väga palju sulanud kahe päevaga, seal olid olud natuke lihtsamad, aga leidus ka seal jäised green-e.

Esimene ring lubas juba enne võistlust tulla ulmeline katsumus ja selleks ta ka kujunes. Ilmateatest 29 m/sek puhanguti tuult vaadata on tunduvalt lihtsam kui selles mängida. Esimese päeva plaan oligi mängida võimalikult turvaliselt ja vältida putirallisid, mis võivad endast välja viia ja mängurütmi sassi ajada. Mäng jooksis päris hästi, kuid mõned ebakindlusega tehtud visked karistasid bogey-dega kuid mentaalselt ei lagunenud ära, mis aitas birdie-dega kaotatud maa tasa teha.
Teine päev Lead Card-s oli pinget küll ja veel. Olud olid ideaalsed, siis oli vaja olla ainult mees ja hakata birdie-sid noppima, sest jõekääru f9 neid pakub. Bogey-ga alustada polnud plaanis, aga see võttis pinged maha ja 4. raja stepperiga sain väikese buusti, mis aitas järgnevad rajad edukalt läbida. Lead Card-s oli tunda veits pingeid, isegi olin väga krampis putigreen-l, kuid minu õnneks enamus kukkusid sisse. 10. rajal poleks napilt vaja puttida olnud isegi, sest 100 m pealt lendas mu Trust kenasti alarauda. Ringist natuke mõru maigu jättis viimane saarekas, kus lohakus ja kiirustamine maksis kätte.

Kolmas päev oli enesetunne väga hea, sest viimasel päeval olla tiitliheitluses oligi eesmärk. Kui tihti mu esimesed visked on väga krampis või lähevad totaalselt vales suunas, siis avavise sai väga hea ehk isegi liiga hea, sest korvi alt pani skip-i/roll-ga see alla kõnniteele, kuid see polnudki minu jaoks oluline, vaid see, et mu vise õnnestus. Lähenemine õnnestus ka, aga siis tegid juurikad vähe hirmsamaks asja, aga kui esimese puti ära panin, siis ma juba teadsin, et täna tuleb head mängu. Ma mängisin väga ideaalselt ja targalt, mõned väiksed eksimused siin ja seal, aga see käib asja juurde.

Alguses läksime kõik koos suhteliselt samas tempos, kuid siis hakkas Villotal juhtuma, puti grip või miskit kolmandat, lõhkus ta puti ja võin julgelt öelda, et sellist putti pole mina temal näinud ja väga kahju, et sattus selline 1/100-st päev, mis suhteliselt varakult juba viis ta heitlusest välja. Vaikselt hakkas juba poole peal mõttesse tikkuma mõte võidust, kuid üritasin ennast väga rahustada ja mõelda enda mängule. Paar rada scramblisin ja lõpus vaatasin tulemusi korraks ja oi, kus siis läks jälle pingeliseks asi. Need viimased 3 rada olid kindlasti karjääri kõige raskemad rajad, mis mänginud olen. Olen väga uhke enda üle, et suutsin need rajad vastu pidada ja suuremaid vigu vältida. Oleks saanud kindlasti paremini, aga kõik läks nii nagu minema pidi. Enne viimast putti lõi korralikult emotsioonid möllama, oli kõvasti tööd, et kraanid kinni hoida. Võidujärgne pingelangus oli ka midagi sellist, mida olen ainult väga üksikutel ringidel kogenud.

Selliste olude, mängukindluse ja pingega võit annab kõva enesekindluse süsti ja loodan, et lükkab lumepalli veerema. Lisaks suutsin mängida kõik ringid üle 1000 PDGA, mis annab mulle võimaluse registreerida European Open-le varasemas voorus. Tööd mängu kallal on veel kõvasti teha, et olla algavaks hooajaks löögivalmis.

Fotod: Mauri Levandi, ETMV

Fotogaleriid:

25.02 Tarmo Hütt
26.02 Tarmo Hütt
26.02 Mauri Levandi
27.02 Tarmo Hütt
27.02 Mauri Levandi