Erki Kurakin x Kastaplast: Rask, Falk, Kaxe Z, Svea x Reko

Erki Kurakin x Kastaplast: Rask, Falk, Kaxe Z, Svea x Reko

Enne kui ma võitsin Pane Ketas Topsi grupist Kastaplasti kettad olin ma kuulnud ainult sõna Berg. Midagi huvitavat ja täiesti teistsugust, nagu ikka teinekord hype on. Kettad, mis ma sain olid järgnevad:

◉ RASK 14 | 3 | 0 | 4 - https://discgolf.ee/collections/koik-tooted/products/kastaplast-k1-rask

◉ FALK 9 | 5 | -2 | 2 - https://discgolf.ee/collections/koik-tooted/products/kastaplast-k1-falk

◉ KAXE Z 6 | 5 | 0 | 2 - https://discgolf.ee/collections/koik-tooted/products/kastaplast-k1-kaxe-z

◉ SVEA 5 | 6 | -1 | 0 - https://discgolf.ee/collections/koik-tooted/products/kastaplast-k1-svea

◉ REKO 3 | 3 | 0 | 1 - https://discgolf.ee/collections/koik-tooted/products/kastaplast-k3-reko

Enne kui ma alustan nende ketaste kirjeldamist, siis pean mainima, et mu enda 5 go to ketast igale kohale oleks enne võitu olnud Rive, Maul, Buzzz OS/Explorer, Tursas ja Pure. Nüüd aga ketaste juurde.

Plastikust

Kui Sa oled Latitude 64 Royal Line plastikuga tuttav, siis ilmselt kohtad siin natuke tuttavat tunnet. Sama on ka Discmania uue Italian Blendiga – kõik on mõnusalt hea gripiga, aga mitte liiga. Samuti on selle plastiku juures hea, et vihmase ilmaga on ketas usaldusväärsem.

Ketastest

Alustan kettada, mis minu jaoks oli arusaamatu – Rask, 173 g. Rask on täiesti teistsuguse rim-ga ning kuigi ma ei ole kunagi Tilti visanud, siis peale seda ma ei taha ka. Ketas on ebanormaalselt kange, kuid hämmastava skip-ga. Esimesed visked tehtud, sain aru, et minu jaoks oleks see ketas, mis peab 70 m pealt agressiivselt skip-ga ära keerama. See on ka ainuke ketas nendest, mida ma ei julge soovitada. Enne tasuks poes seda käes hoida.

Falk. Ma jõuan visata 130 m. Falk lendab 120 kui teda kontrollida, julm glide lihtsalt. Falk oli ka ketas, mille üle ma olin elevil kõige rohkem. Kuna ma pole eriline fore vend, siis üle minevateks viseteks on see ketas mulle ideaalne. Samuti kui taganttuulega anda talle viisakas hyser sisse, pole distantsi kettaid isegi vaja. Ketas ei olnud max kaalus. 170 g, aga täiesti kindlalt tuli alati natuke tagasi. Alustavale mängijale ideaalne distantsi relv või valitsevale Balti meistrile (MA3) ideaalseks üle minevaks kettaks.

Kaxe Z, 171 g. Kastaplast on teistmoodi ning samuti on ka ketas kiirusega 6 teistmoodi. Ta ei ole keskmaa, aga ta ei ole ka fairway, ta on seal vahel, aga on keskmaa nime all. Kui teised kettad vastasid tootja poolt märgitud numbritele, siis annan hinnangu sellele kettale 6 | 6 | -1 | 1. Ketas on käes mugav, aga nõudis kõige rohkem viskeid, et lennujoonest aru saada. Ketast mõistma hakates tuli temast tikksirge tunneli kuul. Samuti, kuna tal on mingi kangus ikkagi sees, siis pannes talle korralikust hyser-t, saab teha täiesti müstilise „terve-tee-hyssis-ja-jääbki-minema“ viske, sest erinevalt mõnest MD4-st või Explorer-st, mis tahaks maha ennast suruda, jääb tema enda nurka hoidma.

Svea, 178 g. Kui Sulle meeldib Opto Pure, Fuse, Claymore ja muud sarnased, siis tasub Svead proovida. Kui oled kuulnud, siis mulle meeldib Tursas. Svea on natuke nagu Tursas. See õpetab Sind ketast kontrollima ja väga hästi. Eksid natuke nurgaga, on ta lahja, paned palju hyssi, on ta kange. Kui teistest ketastest olen ma valmis loobuma, siis Svea jääb mulle kettaks, millega ma trenni teen. Olen aus, mul ei ole talle kotis täna veel ruumi, kuid trennis on raske leida paremat ketast.

Reko on putter. Putterite kohta ma olen alati arvanud, et kui läheb sisse, siis on hea putter. Putterit ma ei hinda ka tema lennujoone järgi, sest seda viskavad kõik väga erinevalt minu hinnangul. Üks on Reko puhul hämmastav – ta kummine plastik. Väga mõnus ja lausa soe tundus see käes. Oleks see ainult Eesti talviste ajal kotis, siis oleks -10 putterile endiselt nagu rahulik kevadine jalutuskäik.

Kui nende viie ketttaga minna rajale, siis on täiesti võimalik teha igal rajal isiklik rekord. Eriti sobilik valik nende ketaste näol oleks vähe kitsamad rajad, kus oleks vaja ketas püsti saada ning lasta tal sirgelt lennata.

Arvamus ketastest kuu möödudes

Esmane mulje ketastest on eelpool kirjas. Nüüd on kuu möödunud ja kettad on omajagu kasutamist leidnud.

Mu lemmikuks on tõusnud Kaxe Z, numbriliselt arvan, et sama, aga kettal puudub turn ja fade. Ketas on sirge ja ei ole enda lendu otsustanud ka veel muuta.
Svea ja Tursas tundusid esmapilgul sarnased, aga Sveaga ma ei ole nii sõbraks saanud. Ta õpetab endiselt mulle platsil, et viske liigutus peab olema kontrollitud ning lihtsalt visates ta lihtsalt lendab, kuhu ta tahab, seega Svea on vist täiesti professionaalide ketas.

Falk on neist saanud kõige vähem tööd, aga lendab samuti sirgelt ja kaugele. Üllatav on see, et Falk lubab endaga teha ühte mu absoluutset lemmik joont discgolfis – bäkkari hyser-st püsti, hoiab ennast sirgu ja lõpus läheb lahjaks. Kõige tehnilisem ja ilusam vise discgolfis minu arvates. 120 m Falk on ka tõsiasi.
Rask on minust välja imenud trikivisked. Mul lihtsalt ei ole käes seda kiirust veel, et see ketas tööle saada.

Seega, olen ka endale tunnistanud, et skip shot on selle ketta eripära minu jaoks ja kui Elva 9. rada jääb nii nagu ta hetkel on siis 2022. hooajal suudan ma nurga taha visata.