Eesti tippmängija Kaidi Allsalu - 2022. on minu fookuses EDGLi karikas ja Tyyni

Eesti tippmängija Kaidi Allsalu - 2022. on minu fookuses EDGLi karikas ja Tyyni

Oled aastaid kuulunud Eesti FPO divisjoni tippmängijate seltskonda. Võistluskaaslased on Sind pidanud väga tugevaks mängijaks, kellega tuleb alati arvestada. Tutvusta meile ennast – kes on Kaidi Allsalu?

Discgolfiga tegin tutvust 2014. aastal. Olen pärit Kuusalust, kuid suurema osa oma elust Tallinnas elanud. Nüüd elame perega Keilas. Olen 8 aastat abielus olnud ja olen ema kahele lapsele. Mulle väga meeldib päike ja kuumad ilmad. Mõned on ehk märganud minu ketaste peal naerunägu – põhjus lihtne, see on ka tätoveeritud mu jalale. Terve kooliaja ja natuke peale tegelesin kergejõustikuga, nii et kui huviorbiiti tuli selline ala nagu discgolf ja esimene nädalamäng, olin müüdud.

Kaidi Allsalu


Kolm kõige märkimisväärset discgolfialast saavutust?

Minu jaoks kõige tähtsam on kindlasti selleaastane EMV 3. koht, minu esimene välismaine võit – EuroTour-i etapp Hollandis ja kolmandana tooksin esile Talvise EMV 2. koha, kuna see andis minu 2021. hooajale hea alguse.

Kaidi Allsalu


Kui tihti jõuad pere kõrvalt discgolfirajale ja mis on 2022. hooaja plaanid?

Igapäevaselt jõuan rajale perega koos rohkem kui ilma nendeta. Rada on meil jalutuskäigu kaugusel, seega väiksema lapse lõunauned on rajal veedetud. Uuel hooajal laias laastus sama, mis eelneval hooajal – mängida palju. Mulle väga meeldib võistelda ja ennast proovile panna, hoolimata sellest, kas parasjagu on hea hoog või mitte. Minu nõrk külg on, et mul on raske sundida ennast üksi treenima, nii et tegelikkuses võiksin rohkem vaeva näha. See võiks olla selle aasta üks eesmärke.

Millistel võistlustel plaanid mängida ja miks?

Kaasa on plaan teha EDGL karikasari ning kirjas olen Tyynis. Kas ja mis neile juurde tuleb, veel selgub.

Millised on kolm go to ketast ja miks?

Hard Spike – kui vaja visata putteriga, siis just see on mulle kõige rohkem selgeks saanud. Kuna see on päris lahja, siis kõrvutaksin sinna Kristini Gold-X Pure.

Claymore – teeb, mida vaja kui õigesti visata. Olen ka seda üsna kaua visanud ning eelistan just kettaid, mida olen tundma õppinud.

Trespass – neid draivereid on mul kõige rohkem ning saan kasutada ka eestkäega. Mul on neid nii parajalt kangeid kui ka täiesti lahjasid.

Aegajalt leiavad tee minu kotti ka uued kettad, kuid kui pean valima, millega rajale minna, et “tulemust” mängida, siis võtaksin kaasa just vanad “juustud”.

Aga kolm lemmik discgolfiparki?

Kõrvemaa, Jõulumäe mõlemad layout-d ning Valgjärve.

Kaidi Allsalu

Kes on eeskujud Eestis ja välismaal?

Kristin on alati minu suur lemmik olnud, kes näitab meile justkui teed, et kõik on võimalik. Teine minu lemmik on Keiti oma töökuse ja isiksusega. Nad on mõlemad minu head sõbrannad ja just neile elan ma kõige rohkem kaasa. Olen mõlemaga ka paarismeistriks tulnud. Välismaistest oli kunagi lemmik Catrina Allen, kuna ta käis Eestis ja oli võimalik teda lähedalt näha.

Hetkel inspireerivad mind naised, kes on töökad ja sihikindlad. Ma jälgin palju ka teisi spordialasid ja sealsed tugevad esitused lisavad motivatsiooni ka mulle. Meestest on minu suur lemmik Simon Lizotte.

Kolm soovitust alustavale mängijale, mida silmas pidada?

Tunda mängimisest rõõmu ja nautida. Kindlasti tasuks mõnel kogenumal mängijal sabast kinni haarata ja näpunäiteid küsida. Palju on praeguse seisuga ka eratrenne pakkuvaid mängijaid. Kui mind rajal näed, võid julgelt abi küsida, midagi ma ikka oskan! Ja kolmandaks, tuleks valida algaja sõbralikud kettad, millega saab õigesti viskamise kiiremini käppa.

Räägi mõni vahva seik discgolfirajalt

Ehk on nalja pakkuvad hetked need kui on oht kettaga pihta saada ja hüütakse “ketas”. Sellisel hetkel on minu stardi-reaktsioon päris hea ja läinud ma olengi.