Glow discgolf: paneme discgolfirajad särama!

Glow discgolf: paneme discgolfirajad särama!

Nüüd kui kellad on keeratud talveajale ning õhtust valgust jääb üha vähemaks on parim aeg Glow discgolfiks! Lisaks sellele, et öine discgolf on hilissügisel ja talvel ainuke viis pärast pikki tööpäevi mängimiseks on see ka ütlemata lõbus ja täiesti uus kogemus mängida radadel, mida sa oled päevavalgel mänginud lugemata kordi.

Mis on Glow Disc Golf?

Lihtsalt öeldes on glow discgolfil kõik need samad tuttavad reeglid nagu seda on traditsioonilisel discgolfil, ainuke vahe on see, et glow discgolfi mängitakse pimedas. Mängijad kasutavad glow/moonshine ehk pimedas helendavaid kettaid või alternatiivina tavalisi kettaid, millele on kinnitatud LED tuluke/teip ning sihitakse valgustatud korvi.

Kas ma oma kettaid pimedas ära ei kaota?

Kui sa kasutad pimedas helendavaid kettaid ja valgustad oma ketta korralikult ära, siis on üldiselt kettaid kergemini leida kui päeval. Seda seetõttu, et pimedal taustal helendavat ketast on väga lihtne märgata, seda nii õhus kui maas.

Ketaste ja korvi valgustamine

Ketaste valgustamise võimalusi on tegelikult mitmeid. Nende hulka kuuluvad helendavad teibid, kleebitavad LED-tulukesed või meie soovitusel glow/moonshine ehk helendavad kettad.
Kuigi helendav teip ja LED-tulukesed võivad ajutiselt sobida, siis on nende lahendustega alati ka omajagu jama - nii teip kui LED-tulukesed tuleb mehaaniliselt kettale kinnitada, see tähendab seda, et iga lisatud element muudab tegelikkuses sinu ketta lendu ehk ei tea sa kunagi täpselt, millised on sinu ketta omadused ehk kuidas ta lendab. Lisaks on lisataval teibil ja LED-tulukestel omadus ära kukkuda, kui teip saab pidevat niiskust, tulukesed pole korralikult kinnitatud või kui ketas saab pidevaid lööke puudelt. Vastukaaluks aga helendavad kettad, mille lend on igakord täpselt sama ning ketast saab kasutada aastaringest nii pimedas kui valges ning samal ajal pole ohtu, et valguselement pimedas ära kukuks, sest see on juba plastiku koostises!

Kui mingil põhjusel otsustad ikkagi helendava teibi või kleebitavate LED-tulukeste kasuks, siis pea meeles, et kui kasutad helendavat teipi, siis peaksid valgustama nii ketta ülemise kui ka alumise poole, juhul kui ketas peaks maanduma selja peale. LED-tulede kasutamisel peaks valima ketta, mis plastiku poolest kumab valgust läbi, vastasel juhul võib ketast raske olla märgata, kui tuluke jääb ketta alla.

Discgolf.ee, glow disc

Kui kettad on glow discgolfiks olemas, siis vajate veel vahendit, millega oma kettad helendama panna. Parimaks valikuks on UV-taskulamp. Kuigi iga valgusallikas aitab hädast välja, siis UV-valgus laeb teie kettad valgusega kõige kiiremini ning ei ärrita nii palju silmi, kui olete juba pimedusega kohanenud. Lisaks on UV-taskulambid kergesti kättesaadavad ning mõistliku hinnaga.

Lihtne ja efektiivne lahendus korvi valgustamiseks on paigutada tavaline taskulamp korvi peale ja suunata see allapoole. Isegi mobiiltelefoni taskulamp sobib. Kui oled minemas aga Glow mängudele, siis ootab sind juba korraldaja poolt korralikult valgustatud korvid ning selle pärast sina enam muretsema ei pea! Ära unusta, et ka pimedas pead veenduma, et rada on viskamiseks vaba!

Discgolf.ee valikust leiad laia valiku helendavaid kettaid nii alustavale mängijale kui ka juba edasijõundud mängijale. Kogu valiku leiad kiirelt SIIT.

Seega kustutage oma taskulambid ja lööme meie hilissügised discgolfirajad särama!