Kristin Tattar: “Iga kord kui on raske või tuleb nii-öelda "jonn" peale, siis mõtle kõigele, mille üle sa oma elus tänu tunned”

Kristin Tattar: “Iga kord kui on raske või tuleb nii-öelda "jonn" peale, siis mõtle kõigele, mille üle sa oma elus tänu tunned”

Esimene USA tiir meie Eesti esik naistel on läbi ja nüüdseks on juba Kristin ja Keiti suundunud tagasi üle ookeani Ameerikasse oma teisele reisile. Juba täna on algamas ilmselt üks enim oodatud võistlus - PDGA Champion Cup Presented by Bushnell, kus on kõik meie parimad ka kohal! Veel enne seda vaatame aga üle Keiti ja Kristini mõtted möödunust reisist Ameerikasse.

Enne lennukisse astumist käis Discgolf.ee esinduspoes külas Keiti Tätte, kes muljetas meiega ka pikemalt elust ja olust Ameerikas. 
Kuna olud USA-s ei ole meie omadega võrreldavadki, siis tuli naistel võidelda igasuguste tingimustega, millest enim tasub mainida ilmselt tuuleolusid, mis mõjutasid oluliselt nii draive kui putte. Enamjaolt said kasutust tavapärasemalt hoopiski ülestabiilsemad kettad kui seni harjunud oldi. Kuigi meil siin Eestis pidevalt selliseid suuremaid tuuli pole, siis on ikka kombeks ju see, et kui ilm on natukenegi tuulisem või sajab vihma, siis keegi treeningringidele väga ei kipu. Kas ehk peaksime selles osas endale otsa vaatama ja mugavustsoonist välja tulema?


Kristin, selle hooaja esimene USA tiir on selja taga ja kohe-kohe astute jälle lennukile. Mis mõtted ja emotsioonid möödunud võistlustest on? Kas jäid rahule või jäi midagi ikkagi veel kripeldama?

Esimene reis kulges igati plaanipäraselt ja olen selle üle ainult õnnelik. Kripeldama ei jäänud küll midagi, sest igasugu "oleksid" ja "poleksid" tekitavad ainult pahandust. Pigem ütleksin nii, et sai taas mõningad õppetunnid kõrva taha pandud ja kogemustepagasit laiendatud.

Kuna Sina koos Silveriga oled juba mitmeid-mitmeid kordi USA-s võistlemas käinud, siis kas Sul on välja kujunenud ka mingisugune ettevalmistus järgnevaks reisiks või pigem teed need jooksvalt, võttes arvesse viimast reisi?

Kui midagi üldse kindlat on reisimisega seoses, siis elu on näidanud, et vahet pole kui palju mööda maailma rändan, kohvrit pakkida ma ikka ei oska.  See on minu jaoks närvesööv tegevus ja lükkan seda alati võimalikult kaua edasi.

Kristin Tattar, Discgolf.ee
Pilt: Kristin Tattar Instagrami konto


Discgolf.ee esinduspoes käis külas Silver Lätt, kes haaras endaga kaasa mitmeid Glorysid ja Pioneere. Kuidas Sul, kas seekord tuleb kaasa midagi muud ja midagi sellist, mis on must have?

Ma arvan, et mu kohvri sisu saab olema sarnane eelmise reisi omale. Küll aga haaran järgmiseks reisiks ilmselt rohkem kangeid kettaid kaasa ning ilmselt üritan nüüd kiirelt läbi mõelda, et kui suur on tõenäosus kuskil kettaid kaotada ja selle põhjal siis võtan ka varusid kaasa.

Rõõm on näha Sind alati ka telepildis, mille tõttu ka eestlaste nädalavahetuste õhtud on mõnusalt sisustatud! Sa tundud telepildis väga keskendunud ja täiesti fokusseeritud, kuidas selle saavutad? Kas Sul on näiteks juba võistluspäeva hommikul või lausa mängueelsel õhtul mingisugused harjumused, mida Sa teed, et jõuda sellise fookuseni või see tuleb Sul juba iseenesest? 

Esmalt aitäh kõigile kaasaelajatele! Ma väga hindan seda, kuidas Eesti discgolfi pere mulle kaasa elab! Seda positiivset energiat on ka sinna kaugele tunda!
Mis puudutab mänguks keskendumist, siis tõepoolest, eks ma olen selle kallal vaeva näinud, et ma oleks võimeline üldse fookuses olema ja nii-öelda hetkes elama. Ma ise arvan, et seda otseselt sisse ja välja lülitada ei saa, aga kindlasti on võimalik treenida end teadlikumalt elama, mis omakorda aitab ka paremale sooritusvõimele kaasa. Kõiki harjumusi on raske lühidalt kokku võtta, aga väga lihtne asi, mida igaüks saab kasvõi kohe praktiseerima hakata on tänulikkus. Ehk siis iga kord kui on raske või tuleb nii-öelda "jonn" peale, siis mõtle kõigele, mille üle sa oma elus tänu tunned. See võib ka olla väga elementaarne asi nagu näiteks võimalus sporti teha või mõne sõbra olemasolu lase fantaasial lennata. Peale seda tunned end kohe hulga paremini!

Hooaja esimesed viis võistlust Ameerikas olid Su jaoks väga edukad, aga milline eelolev võistlus on Sinu jaoks kõige suurema tähtsusega ja miks?

Ma usun, et terve aprillikuu saab olema päris põnev. Ootan huviga esimest 2022. aasta major-taseme võistlust ehk PDGA Champions Cup-i ja samuti ka DDO-d, millest ma väga vahvaid lugusid olen kuulnud, aga kahjuks ise pole seal kunagi võistelda õnnestunud.

Kristin Tattari viie esimese võistluse tulemused USA-s:

3. koht DGPT – Las Vegas Challenge presented by Innova
1. koht Memorial Championship presented by Discraft
2. koht DGPT – Waco Annual Charity Open presented by Prodigy Disc
3. koht Discraft presents THE OPEN at BELTON, a DGPT Silver Series Event
2. koht DGPT – 27th Annual Texas State Disc Golf Championship Presented by Latitude 64

Hoia kindlasti silm peal ka Kristini Instagrami kontol!

 

Keiti, millised olid Su ootused esimesele USA tripile ja kas ootused said täidetud?

Kuna ma polnud varem USA-s käinud, siis tõesti ei teadnud, mida oodata ja suured ootused puudusid. Ootasin lihtsalt, et saaks uuesti pärast seda talvehooaega sooja ilmaga kettaid loopida ja võistelda.

Nüüd oled teist korda Ameerikasse reisima, kas on midagi Sinu ettevalmistustes ka teisiti?

Seekord lähen natukene tühjema kohvri ja vähemate ketastega. Esimene tripp sai arvestatud, et palju kettaid võib vette minna, kuid tegelikult kaotasin ühe ketta ja sellegi puu otsa. Loodan et midagi nüüd ära ei sõnunud…”

Keiti Tätte, Discgolf.eePilt: Keiti Tätte Instagrami konto

 

Teatavasti on olud USA-s ikkagi midagi muud ja levivad kuuldused, et kohati polnud õigeid kettavalikuid kaasas, kuidas Sul?

Minul olid piisavalt kanged kettad kaasas, aga kohe alguses ei osanud neid võib-olla õigetes olukordades kasutada. Ise tundsin, et alastabiilsetest ketastest jäi puudu ning uueks reisiks on Tursas ja Luik tagasi kotis.

Kas tunned, et oled selle lühikese aja jooksul juba ka mingis osas arenenud? Milles?

Eks hooaja alguses vormi tagasi saamine võtab aega, distants tuleb tasapisi, aga seda otseselt arenguks ei nimetaks. Kindlasti olen saanud juurde väga palju kogemusi suurtel võistlustel mängides, kogemusi kõvade mängijatega koos mängides ning seda kaamera ees mängimise kogemust ka.

Nüüd oled saanud võistlustules olla ka maailma tippudega, mis arvad, millest jääb veel puudu, et olla nende kõrval näiteks liiderpuulis?

Võrreldes ennast maailma tippudega jääb hetkel puudu distantsist ning julgusest. Võrreldes game plan-e, siis mina olen harjunud ikka kõvasti turvalisemalt mängima ja seda nii draivides kui puttides. Näitena siis ainult Eestis mängides ei ole ma harjunud, et lähen suure tuulega circle 2-st putte runnim, USAs teevad seda peaaegu kõik naismängijad ja isegi kõrgendatud korvide puhul.

Kas vaba aega ka nautisite või oli ikkagi suurem rõhk treeningul? Kuidas nägi välja teie tavaline päev USAs?

Vaba aega sai ikka nauditud, tripi alguses sai külastatud kuulsat Las Vegas Strip-i ja Grand Canyon-t. Lisaks käisime erinevates söögikohtades, riidepoodides ning ka kinos. 

Treeningpäevadel üritasime enamasti teha hommikul ühe ringi, siis lõuna ja teine ring otsa. Mõnel päeval piirdusime ka ühe ringiga ja mõnel päeval oli rada nii rahvast täis, et pärastlõunasel ajal treeningringile minna oli päris võimatu ootamine. Et siis emaspäevast neljapäevani kaks korda päevas treeningring ja reedest pühapäevani võistlusringid. Võistluspäevad möödusidki enamasti terve päev võistluskeskuses, kuna naised mängisid hommikul ja mehed lõpetasid pärastlõunal. 

Üks asi, mida kõige rohkem USA tripil igatsesid?

Kui nüüd pere ja kodu kõrvale jätta, siis ilmselt Eesti toite.

 

Hoia Keiti emotsioonidel ja mõtetel silma peal tema Instagrami kontot jälgides!

Keiti Tätte nelja esimese võistluse tulemused USA-s:

 8. koht Memorial Championship presented by Discraft
25. koht DGPT – Waco Annual Charity Open presented by Prodigy Disc
24. koht Discraft presents THE OPEN at BELTON, a DGPT Silver Series Event

13.koht DGPT – 27th Annual Texas State Disc Golf Championship Presented by Latitude 64

 


Avapilt: Kristin Tattar Instagrami konto