Kuidas valida õiget ketast: Prodigy Disc nimesüsteem ja plastikutüübid

Kuidas valida õiget ketast: Prodigy Disc nimesüsteem ja plastikutüübid

Ilmselt oled jõudnud mõelda, et mida tähendavad suured tähed ja numbrid Prodigy Disc ketastel. Prodigy Discs on loonud väga lihtsa nimesüsteemi, mis on välja töötatud selleks, et mängijad oskaksid kiiresti ja lihtsalt aru saada, millist ketast nad parasjagu vajavad.

Mudeli nimes olev täht tähistab kettatüüpi (näiteks M4)
P - putterid
A - lähenemise kettad
M - keskmaa kettad
F - fairway kettad (kiirus 7-8)
H - hübriid kettad (kiirus 9-11)
X - pikamaa kettad
D - pikamaa kettad

Mudeli nimes olev number tähistab lennustabiilsust
1 kuni 9 – '1' on kõige ülestabiilsem ja '9' on kõige alastabiilsem. Seetõttu tähendab M4 "4" seda, et ketas on pisut alastabiilne, olenevalt ketta mudelivalikust.

Discgolf.ee, Prodigy Disc

Erinevad plastikutüübid

200 plastiku puhul on tegemist putteriplastikuga, mis sarnaneb Prodigy 300 plastikule, kuid on väiksema gripiga (haarduvusega). See sobib suurepäraselt alustavale mängijale, aga samuti ka edasijõudnud ja professionaalsetele mängijatele.

300 plastik on tavapärane putteriplastik, mis on piisavalt vastupidav, keskmiselt jäik ning samas aja jooksul ka sissemängitav.

300 Soft plastik on pehme, paindlik ja hea gripiga plastik, mis on lihtsamini öeldes pehmem variant 300 plastikust. Hea valik mängijatele, kes eelistavad suurema gripiga ketast ning mängijatele, kes soovivad mängida discgolfi ka talvistes oludes. Ehk kui suvel kasutad puttimiseks 300 plastikut, siis talvel kasutatakse tihti alternatiivina 300 soft plastikut.

350 plastik on pehme ja haarduv plastik, mis säilitab gripi isegi märgades tingimustes. Selles plastikus toodetud kvaliteetsed kettad omavad hämmastavat lendu.

350G plastik on jäigem segu 350 plastikust neile, kes eelistavad head gripi, aga jäigemat plastikut.

Discgolf.ee, Prodigy Disc

400 plastik on premium ehk esmaklassiline plastik, mis on äärmiselt vastupidav. 400 plastik on üks levinumatest plastikutest Prodigy valikus. See plastik tagab viskajale väga hea gripi ja seda isegi märgades tingimustes.

400G plastik on tavaline 400 plastik, millele on lisatud rohkem vastupidavust, mis tõttu on antud plastikut natukene raskem sisse mängida.

Air plastik on üks põnevamaid plastikuid, mida võib discgolfimaailmas leida. Air plastik on eriti kerges kaalus, mis sobib just nimelt alustavatele mängijatele, aga ka nõrgema käega mängijatele. Prodigy Air on saadaval kaaluvahemikus 148-162 grammi.

Discgolf.ee, Prodigy Disc

500 plastikul on jäigem ja vähem kummisem tunne, kui 400 plastikul. 500 plastik omab head gripi, olles samal ajal painduv aga ka jäik. 500 plastikul on unikaalne pärlendav viimistlus, mis erineb täielikult Prodigy eelnevatest plastikutest.

750 plastik on haardumise poolest sarnane Prodigy 400 plastikuga, kuid tunnetuse poolest jäigem. 750 plastikut teatakse kui väga vastupidavat plastikut. 

750G plastik on siiani Prodigy kõige esmaklassilisem plastik. 750G plastikus leiad 750 plastiku vastupidavuse ja jäikuse, kuid veel kõrgemal tasemele. 750G plastik võib tunduda sarnane 400G plastikule, aga tunnetuselt on see jäigem ning selle sisse mängimiseks kulub rohkem aega.

Teksti allikas
Pildid: Prodigy Disc Europe