"Rajal ainult naised 2024" avas naiste discgolfi hooaja Kõrvemaal

"Rajal ainult naised 2024" avas naiste discgolfi hooaja Kõrvemaal

Laupäeval avas ainult naistele suunatud võistlus "Rajal ainult naised" 2024 aasta naiste discgolfi hooaja, kuhu vaatamata talvisele ilmale kogunes mängima 69 naist.

Kui eelnevad hooajad on "Rajal ainult naised" külastananud Tallinna Lauluväljaku rada, Männiku rada, Tartu Roosi rada ja ka Sindi rada, siis kolmandal hooajal toimuv "Rajal ainult naised" kutsus seekord kõiki naisdiscgolfareid ühele Eesti parimale discgolfirajale - Kõrvemaale, kus lisaks PRO ja AM rajale oli käe ja jala kaugusel kõik muu vajalik, et üks mõnus päev discgolfi ja naiste hulgas veeta.

Veel nädalaid tagasi rõõmustas meid kõiki suvine soojus, siis selle kevade talvine ilm pani veel viimast korda kõiki naisi proovile, kui võistlusele eelneval õhtul sadas maha lumi! Kuigi külmem ilm hirmutas mõned naised ära, siis tublid 69 naist astusid siiski võistluspäeval rõõmsalt rajale.

 


Nagu traditsiooniks on saanud, siis alustasime päeva paarismänguga, mille paarid moodustasime jällegi loosi teel. Seekord proovisime paarismängu mängida Kõrvemaa PRO rajal, seda küll modifitseeritud rajal, kus mängisime 14 valitud korvi, eks ikka selleks, et jaksu jätkuks hilisemale põhivõistluseks.

Rajal ainult naised 2024 paarismängus a
utasustasime 4 esimest paari! Kolme hooaja jooksul esmakordselt oli meil rajal üks paar kolmene paar -  Siiri Raav, Silja Madison ja Ingeli Liinat, kes üheskoos suutsid skooriks mängida -8

Jälitajatena tulid järgi kolm paari, kes kõik mängisid 7 viset alla pari! Paarid järgmised: Triinu Orgla ja Helle Villmann, Silvia Lindjärv ja Keiti Tätte ning Janely Rohtla ja Marie Kielas.

Pärast paarismängu kosutasid Kõrvemaa kokad meid maitsva lõunaga ning ees ootas "Rajal ainult naised 2024" põhivõistlus, kus parimad selgusid AM rajal. Ilmselt ühinevad siin minuga mitmed, et Kõrvemaa harrastajate rada ei jää oma raskusastemalt mitte just aastate pikkusega PRO rajalt maha. Rajad on küll oluliselt lühemad, aga see vastu nõuab täpseid ja väga sirgeid viskeid. Aga raskused arendavad!

Kõik 69 naist jagasime metrixi reitingu järgi kolmeks grupiks ning lisaks avasime esmakordselt ka Juuniorite divisjon.

Rajal ainult naised 2024 põhivõistluse tulemused:

Metrixi reiting 839+
I Keiti Tätte
II Birgit Vider (-4)
III Marie Kielas (-4)

Metrixi reiting 750-838
I Diana Kalde (+2)
II Karin Heamäe (+4)
III Mari-Liis Joa (+5)

Metrixi reiting kuni 749
I Krista Kallavus (+10)
II Brenda Uga (+13)
III Anett Lahe (+13)

Juuniorid
I Jonell Post (+9)

Vaata kõiki tulemusi siin.








Aitäh kõikidele võistlejatele ja aitäh kõikidele toetajatele, kes "Rajal ainult naised" jätkuvalt hoogu annavad: Discgolf.ee, Latitude 64, Kristin Tattar, Silver Leetma, Sportland Kõrvemaa, European Disc Golf Festival, Honey Power, Ehe Heliikvia, Celin Lannusalu, Kristi Prik ja Birgit Vider.

Imelised pildid jäädvustas Celin Lannusalu ja esimene osa pilte leiad siit.


Näeme jälle!

"Rajal ainult naised" korraldaja, Maria Liivamägi