Vanalinna Open-i võitsid Kurn ja Tattar, USA-sse lendavad Mölder ning Algus

Vanalinna Open-i võitsid Kurn ja Tattar, USA-sse lendavad Mölder ning Algus

t4. september 2021 on Eesti discgolfi jaoks märgiline päev. Esmakordselt toimus Tallinna vanalinnas discgolfi võistlus, kus mängiti ühtekokku 100 korvi. Discgolfi-maratonil osales üle 200 mängija ning päikesepaistelisel, kuid tuulisel sügispäeval läbisid mängijad järgmised mängupaigad: Šnelli park, Tornide park, Rannamägi, Linnahall, Kanuti aed, Rotermann City, Coca-Cola Plaza, Tammsaare park, Viru Sportland, Harjumägi, Hirvemägi ja Lindamägi.

Kalev Kruus ja discgolf? Jah!

Võistlusel osales ka legendaarne spordikommentaator Kalev Kruus. Olgu öeldud, et Kalev sai võistluse peakorraldajalt Ralf Rogovilt vahetult enne avapauku kingituseks discgolfi koti koos ketastega. Kalevi kommentaarid:

"Kuna polnud sellist sporti kunagi teinud, siis ei osanud ka midagi oodata, aga tuleb siiralt tunnustada korraldajaid, kes viitsinud sellise asja ette võtta ja 100 korvi Tallinna keskele ära mahutada. Okei, minusuguse jaoks neid puttamise radu oli äkki palju, aga see on ka ainus nurin. Naljakaid hetki oli ikkagi kõikidel radadel, sest oleme ausad, täna valisid kettad ikkagi ise suuna, reeglina mitte selle, kuhu ma enda arvates nad viskasin. Merd sai rikastatud ja keegi varastas mu uue kollase ketta ka ära. Seda ma raudselt merre ei visanud. Kahtlustan, et sama vanamees, kes Rotermannist ühe torbiku kaenlasse haaras ja südamerahus minema jalutas. Tegu polnud raja torbiku vaid identse välimusega, kuid ühele restoranile kuuluva torbikuga. Ühesõnaga, olin sündmuskohal ja võin tundemärke jagada.

Panin hommikul kella ka käima ja kokku said siis numbrid sellised - 9 tundi ja 14 minutit, 15,97 kilomeetrit, 29 344 sammu, 4799 kcal ja 380 tõusumeetrit. Kas see on sport? Päris kindlasti on ja ilmselt parim just neile, kes peavad lugu värskest õhust ja ei soovi liialt kontakti ehk vigastusi vältida. Iseasi kui sa neid just ise ei otsi nagu täna üks keskealine paar pargipingil. Istudes täpselt maha siis kui meie kord ja asudes sööma hamburgerit. Aga ei, suurepärane päev ja päris kindlasti mängin veel. Et ma sellel alal heaks saan, seda ma ei looda, aga kui järgmisel "100" üritusel oma tänase tulemuse üle mängin on kõik hästi. Üldine tase tundus olema ikka uskumatult kõva!"

Esikohad Kurnile ja Tattarile, USA-sse lendavad Mölder ning Algus

Meeste klassis võitis Vanalinna Open-i Hannes Kurn tulemusega -79, teiseks tuli Riho Rogov -76 ning kolmandaks Silver Lätt -75. Naistes võitis Kristin Tattar tulemusega -70, Kaidi Allsalu -52 ja Ly Tederi -44 ees. Tulemusi saab vaadata Disc Golf Metrixist: https://discgolfmetrix.com/1758739

Peale parimate autasustamist toimus loosiauhindade jagamine. Peaauhinnaks oli Kaissu Interiors välja pannud USA lennupiletid koos Dynamic Discs Open osalustasuga. Loosi tahtel sõidavad maailma suurimale discgolfi võistlusele Martin Algus ja Jaanus Mölder. Õnnitlused kõikidele võitjatele.


Lugematul arvul tunde, läbirääkimisi, kooskõlastamiseid ja emotsioone

Võistluse peakorraldaja Ralf Rogov hindab võistlust kordaläinuks ning jagab kiidusõnu kõikidele abilistele: “Vanalinna Open-i tiimis oli ühtekokku 17 inimest. Ma tahaks neid kõiki tänada, sest see oli alles katsumus. 100 korvi on 100 korvi. Vaiko Järvi, Timmo Ordjas, Erki Müür, Karel Müür, Riho Rogov, Ülari Aav, Kert Ambus, Arti Vaas, Oscar Tirman, Rainel Paabo, Merilin Ivask, Sanna Nõmm, Mari-Liis Joa, Lauri Koobas, Hannes Kurn, Philip Klaar ja Silver Leetma - aitäh!”



“Rääkides Vanalinna Open-st üldisemalt, siis olen üritanud juba aastaid teha mõnes kesklinna pargis discgolfi võistlust. See, mis nüüd välja tuli on ikka ütlemata vinge. Kõik, kes osalesid nägid, et see pole niisama, et “paneme korvid paika ja mängime”. See on järjepidev töö käia ja kooskõlastada selline üritus erinevate ametkondadega, veenda neid ja vastutada turvalisuse eest. Kuna Vanalinna Open oli esimene sellise kaliibriga üritus, ütleks, et maailmas, siis meil oli vaja nii mõndagi tõestada, aga saime hakkama ja mul on selle üle ainult hea meel,” lisas Rogov.

Pingelangus, aga emotsioone täis päev tasus ennast ära. Seeme järgmiseks aastaks on külvatud. “Päev algas hommikul enne viit, koju jõudsin 23:16. Võin kindlasti öelda, et see oli minu elus vaimselt kõige raskem projekt. Sain meeletult kõva kogemuse, mille pealt on hea edasi minna. Võistlusel olid omad vead ja valearvestused, kuid teistmoodi ei olegi võimalik õppida. Ma tänan südamest oma tiimi, abilisi, mängijaid ja koostööpartnereid,” võttis Rogov võistluse kokku.

Ükski võistlus ei saaks toimuda ilma toetajateta. Vanalinna Open-le andsid hoogu Dynamic Discs, Latitude64, Westside Discs, Discgolf.ee, Kaissu Interiors, Sportland, Unique Island Oak, Münt, Mamma, A.Le Coq, Olybet, Belief, Cramo, Coca-Cola Plaza ja Tallinna Keskklinna Valitsus.