TASUTA DPD TRANSPORT IGALE TELLIMUSELE

X-seeriate juubel Viru Keskuses

X-seeriate juubel Viru Keskuses

Sellel nädalavahetusel on toimumas järjekordne X-seeria võistlus ja seda seekord Tallinna südames Viru Keskuses. Nagu X-seeriatele kohane on võistluse jooksul sooritada putte pöörastes kohtades, milleni tavainimese soov isegi ei küündi. Seekordsest menüüst võib leida MyFitnessi, ööklubi Amigo, Viru Keskuse katusekorrused, Viru katakombid, bussiterminal ja mitmed-mitmed muud kohad.

X-seeriate ja muude eriliste võistluste suureks eestvedajaks on kõigile tuntud Ralf Rogov, kellega nüüd natukene ka juttu teeme.

Räägi paari sõnaga lähemalt, mida kujutavad endast X-seerias võistlused

X-seeria on discgolfisari, kus rajad on ehitatud üheks päevaks sellistesse kohtadesse, kuhu tavainimene niisama naljalt ei satu. Kogu võistlus mängitakse vaid putteritega ning reegliteks on väga lihtne süsteem. Kõik korvid on PUTT ehk peab kasutama nelja (4) putterit:
Kui tabad 4st 4 = Hole In One ehk kirja läheb 1
Kui tabad 4st 3 = Birdie ehk 2
Kui tabad 4st 2 = Par ehk 3
Kui tabad 4st 1 = Bogey ehk 4
Kui ei taba ühtegi = Double Bogey ehk 5 ja liigud edasi.

Teiseks väga oluliseks fookuseks on populariseerida discgolfi kui spordiala.

X-seeria discgolf, discgolf.ee

Kuidas sai algus X-seeriate võistlused?

Umbes 5 aastat tagasi meil Tallinnas väga palju radu ei olnud ja siis tekkis idee, et viime ise korvid kuskile ja teeme sellise ühekordse võistluse. Done = rahvale meeldis. Siis talvel tekkis idee, et miks nühkida putti spordisaalis, teeme parem putivõistluse kuskil suurel spordiareenil. Done. Täna oleme mänginud väga erinevates kohtades. Kaubanduskeskuses teha võistlust pole enam mingi uudis!

Mitu X-seeria võistlust siiani on olnud, millistes pöörastest kohtades need kõik toimunud on?

Me oleme teinud siin 5 aastaga rohkem kui 20 erilist võistlust. X-seeriate alla on kuulunud nendest näiteks: Kultuurikatel, T1 kaubanduskeskus, Tallinna Teletorn, Patarei Vangla, Saku Suurhall ja korduvalt ka Tallinna Vanalinn. Mitmeid videomeenutusi saab vaadata Discgolf.ee youtube kanalilt.


Mida pakub üks X-seeria võistlus osalejale?

X-seeriate võlu ongi see, et inimesed saavad mängida sellistes kohtades, millest nad isegi unistada ei oska ja kuhu nad niisama ka kuidagi sattuda ei saa. Lisaks ka X-seeriate mitmekesisus - alati on miskit põnevat ees!

Milline näeb välja sellise ürituse organiseerimine, kui palju tööd ja abilisi antud võistlus vajab?

Ilma abilisteta seda üritust ei tee, see on fakt! Abiliste rohkus oleneb aga üritusest. Ühe ürituse etteevalmistus ja eeltööl on keskmiselt ikkagi 1 kuu. Aga on ka võistlused, mille eeltöö käib juba 6 kuud varem, näiteks Vanalinna Open ja Haapsalu 100.







Milline on siiani olnud sinu arvates kõige ägedam X-seeria võistlus?

Minu enda lemmikud on siiani siiski Vanalinna Open ja Kultuurikatel.

Mis on Sinu kõige hullupöörasem idee, kus järgmised X-seeria võistlused võiksid toimuda?

Üks pöörane ja kõige ekstreemsem koht on tulemas selle aasta detsembris. Saame omale kasutuseks laeva! Laev, millel on 12 korrust - see saab olema EPIC  võistlus. Üks hull idee on veel, kuid see jääb seniks saladuseks kuniks on kooskõlastused olemas.

Järgmine X-seeria võistlus on Viru Keskus, mis antud seerial on teistsugust?

Eriliseks teeb selle võistluse see, et samal ajal kui meil on üles seatud 50 discgolfi korvi erinevatesse kohtadesse, on oodata keskusesse ka tavakülastajaid, keda päeva peale võib olla lausa 40K.

Kui seekord mängima ei jõua/ei mahtunud, kas pealtvaatajana tasub ka kohale tulla?

Pealtvaatajad ja kaasaelajad on alati teretulnud. Lisaks on seekord kohal ka meie oma superstaarid Kristin Tattar ja Silver Lätt, kellelt on võimalus soetada kettaid, merchi, rääkimata autogrammidest ja fännipiltidest. Seega, kui ise mängida mingil põhjusel ei saa, siis omajagu emotsiooni saab ka pealtvaatajana!

Tahaksin tänada ka võistluse kolme suurt sponsorit, kes mind sellel teel algusest peale toetanud on: Sportland, Dynamic Discs ja Latitude64!

 

Kohtume juba laupäeval, 18. novembril, Viru Keskuses! Veel jõuad registreerida!