2023. aasta meistrid on kroonitud - Allsalu x Villmann x Randes

2023. aasta meistrid on kroonitud - Allsalu x Villmann x Randes

2.-5. augustil toimusid Jõulumäel Coolbet Eesti Meistrivõistlused discgolfis. Meistritiitlid jagati MPO, FPO ja MP40 divisjonis.

Nelja päeva jooksul pidid võistlejad toime tulema erinevate ilmastikuoludega - sadas vihma, puhus tuul, aga paistis ka lõõmav päike. Lisaks eelnevale oli korralikuks väljakutseks ka Jõulumäe modifitseeritud kollane PRO layout - metsarada kitsaste tunnelite ja vähese eksimisruumiga.

Meistrivõistlustele omaselt oli seekord korraldajate poolt ette valmistatud mõnus mängijate ala, kus sai istuda, muljetada, ülekannet vaadata ning ka väikse snäki pärast ringi teha. Lisaks avanes suurepärane vaade viimasele rajale.

Esmalt selgitati välja uus meister FPO divisjonis, kus lausa viimase rajani näitasid põnevat võitlust finaalringi vältel liidriks mänginud Teele Toomsalu, võistluse suurfavoriit Kaidi Allsalu ja selle hooaja European Pro Tour-i üldvõitja Anneli Tõugjas-Männiste. Nii Kaidi kui ka Anneli hoidsid ennast Teele järel kindlalt löögipositisioonil.

Medalite väärtused mängiti välja just nimelt viimasel korvil, kus ilmselt kogemus sai seekord saatuslikuks ning võistluse hetkeliider Teele Toomsalu (+6) eksimus avaviskel ning ka järgmisel viskel drop zone-st jätsid võimaluse ainult pronksmedaliks. Kuldmedali mängis seega endale välja Kaidi Allsalu (+4) ning hõbemedali Anneli Tõugjas-Männiste (+5).

Discgolf.ee, Eesti Meistrivõistlused, Kaidi Allsalu, Teele Toomsalu, Anneli Tõugjas-Männiste

MP40 divisjonis näitas neli päeva kindlat tulemust Priit Randes (-17), kes endale ka kuldmedali ja tiitli kindlustas! Viimasel päeval suutsid ennast aga väga tugeva ringiga poodiumile mängida taganttulijad Kaspar Aus (-16) hõbemedalile ning Dan Sööl (-13) pronksmedalile.

Discgolf.ee, Eesti Meistrivõistlused, Priit Randes, Kaspar Aus, Dan Sööl

Võistlus kulmineerus MPO divisjoni finaalringiga, kus atraktiivse liiderpuulina läksid tiitlit jahtima Mauri Villmann, Mathias Villota, Silver Lätt ning Albert Tamm. Kusjuures läks Mauri Villmann viimasele ringile lausa kolme punktilise eduga, mis aga jälitajate poolt kiiresti tasa mängiti. Ringi edenedes mängis Mauri Villmann (-34) ennast siiski kindla eduga kuldmedalile ning põnev võistlus jätkus hoopis hõbe- ja pronksmedalile, mis selgitati välja lausa ümbermängus Albert Tamm (-30) ja Silver Lätt (-30) vahel. Seekord võitles endale hõbemedali välja Albert Tamm ning pronksmedali Silver Lätt.

Discgolf.ee, Meistrivõistlused, Mauri Villmann, Albert Tamm, Silver Lätt

 
Võistluse lõpptulemustega saad tutvuda SIIN

Aitäh korraldajatele ning kõikidele võistlejatele, kes neli päeva ägedat lahingut andsid!

Fotod: Kristjan Noormets