TASUTA DPD TRANSPORT IGALE TELLIMUSELE

Asko Tuisk: on aeg särada!

Asko Tuisk: on aeg särada!

Lõpuks on tunne, et suvi on pauguga ukse lahti löönud. Kui lihtne inimene vaatab välja ja näeb soojakraade, õitsevaid lilli ja imetleb oma männitolmu all olevat autot, siis discgolfar saab aru, et suvi on õuele jõudnud kui aeg on käes suurüritusteks. Talvel peale kogutud polster on vaja nüüd kiiresti mõne nädalamänguga maha nühkida, sest aeg on käes tähtsamateks võistlusteks ja discgolfi festivalideks. Kõvemad vennad käivad veel välismaal ka oskusi proovile panemas. Bazooka, Sillu ja Krissu on teel USA poole, et sealsetele ässadele näidata, kuidas siinpool ookeanit seda asja aetakse. Ühesõnaga on käes discgolfarite õitseaeg. Kui mitte nüüd, siis millal veel?



Silver Lätt Team64

Suvi ei ole veel korralikult jalgu alla saanudki, kui juba Metrixis möll käib. Põhimõtteliselt iga päev on kavas mõni nädalamäng, mis on täis regatud. Korraldajad mõtlevad võidu, mismoodi enda korraldatud võistlus teistest märgatavamaks teha. Kas teha auhinnalaud kirevamaks või visata sisse mõni huvitav ctp mäng? Omamoodi huvitav on Kose nädalamäng, kus kõik mängijad, kes ühel teatud rajal saavad kirja birdie, lahkuvad kasti janukustutajaga. Selline asi müüb – annab võimaluse kõikidele mängijatele, ka neile, kes esmakordselt võistlusel. Tasub vaid see üks vise täppi panna, putt ka sisse kobistada ja ongi olemas. 


On ka mänge, kus ei oma tähtsust niiväga auhinnalaud, vaid see, et ennast rajal proovile panna. Igas Eesti nurgas on rada või rajad, mis juba traditsiooniliselt toovad iga nädal omale täismaja. Elva, Vooremäe, Männiku, Jõulumäe ja nii mõni rada veel on oma olemuselt juba selline must be nädalamäng. Juba selle võistluse kinni panek on võit, auhind, mis selle tulemusena kaasneb on kirss sel tordil. Nii et, löö aga Metrix lahti, vali välja omale sobiv päev, vali rada ja kui see veel täis regatud pole, siis pane aga kirja ja enjoy. Isegi, kui mäng on täis, pane end ootelisti. Alati enne mängu algust tekib vabu kohti ja peale saamise võimalus on suur. Kunagi ei tea, millal sinus see sisemine Albert Tamm välja lööb ja esikolmikus oma nime näed. Suvi ju, never know.



Kui tunne on juba selline, et jätaks need nädalamängud külameestele ja otsid taga uut väljakutset, siis palun väga, kalender lahti ja otsi välja mõni suurem festival või tähtsam PDGA võistlus. Viimase puhul ei aita pelgalt sinu sisemine härg, kes ninast auru välja lööb ja rusika vastu punnis rinda lööb, vaid su PDGA reiting peaks ka vastav olema, et võistusele regada saaks. Sinna peale saades võid end juba kõva mehena tunda küll, ma luban, sest igaüks ikka sinna peale ei saa ka. Nagu mina, kelle PDGA reiting tilpneb kuskil dimensioonis, kus ühte kategooriasse pean ootama viimast registreerimisvooru ja madalamasse ka ei saa, sest nende jaoks olen liiga äss. Et seda siluda, on kavas sellised väiksemad PDGA võistlused, kus saad oma reitingut vastavalt päevale tõsta või langetada.

Tallinna Lauluväljak

Lauluväljakul on reedeti nädalamäng ja kord kuus teeb Rainer Disclandis staaride heitlust. Pane aga plaani ja hüppa kohale. Kuulsin, et Metrixi reiting näitab kui kõva mees sa Eestis oled ja PDGA reiting näitab kui hale vari sa siiski Wysocki kõrval oled. Tegu siis hetkel maailma kõrgeima PDGA reitinguga mängijaga. Seega kui hall argielu natuke vürtsi tahab, siis suvised PDGA mängud on sulle loodud.



Latitude64 Festival

Nii nagu mõni ootas kunagi Õllesummerit või Pühajärve Beach Party-t, ootavad discgolfarid Latitude64 festivali. See on üritus, mis ametlikult toob meile kalendrisse suve alguse. Kellele seda vihmast jaanipäeva ikka vaja on, festar on see, kus teed oma mängud, hängid sõpradega, õhtul ehk leiad lõkkegi, kust üle hüpata ja korraliku melu saatel rüübet kulistada. Lisaks terve nädala programm, mis hõlmab erinevaid üritusi Pärnu radadel. Latitude festival on selle riigi suurim discgolfi üritus, must play event!

Lisaks leidub veel teisigi sarnaseid üritusi nagu oli Vormsil toimunud nädalavahetus. Seda üritust lugesin vesistades tagant järgi ja millegipärast arvan, et ei olnud ainuke. Järgmiseks aastaks peaks Leedolt ühe praami juurde rentima, Vormsi korve täis toppima ja see üritus saab veel suurem tulema. Korraldajatele siis infoks. Sellistele üritustele kaasneb alati nobedate näppude voor, vaata, et hiljaks ei jää. Nagu näiteks juba paar aastat ära jäänud traditsiooniline Järva-Jaani 100 maraton, kus kohad täituvad sekunditega. Nüüdseks on Tommy mõelnud välja ka teised 100-korvilised maratonid, millest esimene saab alguse juba juuli alguses Jõulumäel. Kohti veel jätkub, lennake peale. Sellised festivalid ja discgolfi maratonid on hoopis teise tähendusega. Päevad täis oma lemmik tegevust. Mis saab suve veel paremaks teha?



Nagu ütlesin kui mitte suvel, siis millal veel? Suvi toob kaasa erinevaid üritusi nii Eestis kui väljaspool riigipiiri. Mängige, võistelge, tehke maratoni ja mis kõige tähtsam – külastage festivale, mis meile väiksemas versioonis koju kätte toodud. Võtke sõbrad kaasa, kommipaberid hoidke taskutes ja austage reegleid. Suvi on selleks, et viia oma mäng uuele tasemele ja võistelda radadel, kus veel sombuses kevades puid toksisid. Kui õnneks läheb, siis tuuakse Wysocki maarjamaale kohale ka (kui mitte see aasta, siis järgneval Estonian Openil ehk). Saad oma silmaga vaadata, mida see mees paremini teeb kui sa ise. Lisaks on tulemas meistrikad, kus esikolmiku ennustamine muutub üha raskemaks iga aastaga. Ela kaasa omadele piiri taga ja piirisiseselt. Ühesõnaga, aeg on särada. 



Ilusat suve


Asko