Discgolfi EM-i korraldajad: „Tulevikus soovime tuua Eestisse MM-i“

Discgolfi EM-i korraldajad: „Tulevikus soovime tuua Eestisse MM-i“

Discgolfi Euroopa meistrivõistlused ja profituuri etapi Eestisse toonud korraldustiim astus suure sammu võõrustamaks tulevikus Tallinna Lauluväljakul Major etappi.

Tallinna Lauluväljak võõrustas möödunud suvel kettagolfi Euroopa meistrivõistluseid, millega löödi pauguga uks discgolfi maailmas lahti. Äsja jõuti olulise verstapostini, kui toodi tulevaseks aastaks Tallinnasse Discgolfi profituuri (DGPT) etapp. Korraldajad mõtlevad aga veelgi suuremalt ning nüüd esitati taotlus korraldamaks 2025. aastal Major etappi.

Kandideerisite 2025. aasta ühe Major tuuri etapi korraldajaks. Milline nägi välja kandideerimisprotsess?

Professional Disc Golf Association ehk PDGA seab üles konkursi, kus on võimalik kõikidel võistluste korraldajatel osaleda. Selleks, et kandideerida peab omama varasemaid referentse võistluste näol, mis on discgolfi mõistes tipptase. Euroopa Meistrivõistlused seda kindlasti ka on ehk vajalik esimene päris referents on meil olemas ning 2024. aastal astume sammu edasi European Disc Golf Festivali näol, mis on ühtlasi rahvusvahelise Disc Golf Pro Tour-i eliitseeria võistlus. Sealt edasi saabki minna ainult üks samm edasi ehk Majori või MM-i korraldamine, mis mõlemad toimuvad PDGA egiidi all.

Millised tingimused peavad olema täidetud etapi endale saamiseks?

Pakkumine sisaldas professionaalset presentatsiooni, tiimi tutvustust, asukohapõhist ülevaadet ning lehekülgede kaupa igasuguseid nõudeid, mida tuleb täita. Alates sellest, mis on eeldatav eelarve, väljamaksed auhinnarahade näol ning korralduslik tehniline pool. Üks tähtis kriteerium on kindlasti riigi, Tallinna linna, EOK, Eesti Discgolfi Liidu, sponsorite toetus- ja soovituskirjad. 

Palju riike/kohti sellele ühele etapile kandidatuuri esitas?

Selgitan natukene tausta. PDGA Major võistlused on professionaalide, amatööride, juunioride ja seeniorite maailmameistrivõistlused, mis kõik toimuvad eraldi võistlustena kord aastas. Lisaks käivad Majori-võistluse alla USA lahtised meistrivõistlused nii meestele kui naistele, USA ülikoolide meistrivõistlused, PDGA karikafinaal ning Soomes, Nokial “The Beast” võistluspargis toimuv European Open. European Open-i eelmine leping sai selle aastaga läbi, seega suures pildis sihime European Open-i kohta, et tuua antud Major Tallinna Lauluväljakule. Sealt edasi vaatame ka MM-i korraldamise suunas.

Millal saavad kindlaks 2025. aasta Majorite korraldajad, kes Euroopast veel soovi avaldas ning kui suurt rolli mängib siinkohal ka tulevase suve PRO-tuuri etapp?

 

Loe kogu intervjuud edasi Delfist