Eesti discgolfi koondis krooniti valitsevaks maailmameistriks!

Eesti discgolfi koondis krooniti valitsevaks maailmameistriks!

17-20. augustil toimusid Varaždinis, Horvaatias, tiimide maailmameistrivõistlused, millest võidukalt väljus Eesti koondis!

Eestit käis esindama 10-liikmeline meeskond kellest FPO ridades mängis Kaidi Allsalu, Kristi Unt ja Anneli Tõugjas-Männiste. MPO esindajateks Mathias Villota,  Mauri Villmann, Rasmus Metsamaa ja Henar Ruudna ning MP40 Kristjan Solodov ja Marko Narist. Kaptenina esindas tiimi Siim Ühtid.

Discgolf.ee, World Team Disc Golf Championship

Discgolf.ee, World Team Disc Golf Championships

Võistluse jaoks oli spetsiaalselt üles seatud A ja B rada, millest A rada algas avatumatel fairwaydel, mille järel suunduti natukene metsasemale alale ning B rada kulges mööda metsaseid konkreetseid fairwaysid. Varaždinile omapärase taimestiku tõttu oli fairwayga eksides tükk töö nii mõnelgi ainuüksi, et jõuda kettani, järgmise viske sooritamisest rääkimata! Aga nagu koondis ka ise korduvalt mainis, siis tingimused olid kõigil võrdsed!

Discgolf.ee, World Team Disc Golf Championships

Kogu turniir mängiti matchplay formaadis, mis on väga sarnane skins matchidele, mis tähendab, et iga korv mängitakse võidu peale ning mängu võit kuulutatakse välja siis, kui oled 9 või 18 korviga võitnud rohkem korve kui vastane. Matchplay formaadi puhul võib iga väikegi eksimus anda lihtsa punkti vastasele, seetõttu on väga oluline jälgida ka vastase mängu, et teha õiged otsuseid, kas mängida safe või rünnata.

Igas mängus oli koondisest väljas 6 mängijat, nendest 3 MPO, 2 FPO ning 1 MP40 mängija. Alati oli mänguplatsil 2 individuaalmängijat ning 2 paarismängu paari. Paarismäng mängiti Modified Alternate Shotiga, mis tähendab, et paarilised saavad ise valida, kes millisel rajal avaviske teevad, edasi mängiti juba aga korvi mõistes Alternate Shoti.

Esimeses alagrupis sattusid Eesti koondise vastasteks Iirimaa, Ukraina, Läti, Tšehhi ja Austraalia, moodustades sealjuures üheskoos C alagrupp. Alagrupi mängud mängiti 9 korvi peale ning mäng peeti võidetuks, kui 5 või 9 korvi järel oldi võidetud rohkem korve. Eesti koondis väljus oma alagrupist võitjana.

Järgmiseks vastaseks sai Eesti koondis endale Kolumbia (8:0), kellega peeti maha Top 8 mäng. Kusjuures antud mängus lõpetasid kõik Eesti tiimid vähemalt 3 korvi enne täis ringi! Tuleb välja, et C alagrupp oli üks tugevamatest, sest Top 8. oli lausa 3 meeskonda meie alagrupist ning ka neljas kaotas väga napilt ümbermängimises.

Discgolf.ee, World Team Disc Golf Championship

Veerandfinaalis sai Eesti koondis oma oskused proovile panna Prantsusmaa (8:0) vastu ning poolfinaalis Kanada vastu, kelle play-off mängu peeti kusjuures kõige raskemaks, sest võrreldes eelnevatest play-offide 8-0 võitudest võideti seekord Kanadat 7-1, kus üks mäng lõpetas viigis.

Discgolf.ee, World Team Disc Golf Championship
 
Enne finaali võis juba öelda, et Eesti koondise vastu oli raske saada, sest võideti kõike eelnevat ikkagi mäe kõrguselt! 
Siinkohal tasub aga meeles pidada, et kuigi paberi peal tundub kõik üsnagi lihtne, siis andsid tegelikult kogu koondis endast igapäevaselt ikkagi 100%! Lisaks teistele tiimidele pidi võitlema ka Horvaatia kuumusega ning viimastel päevadel ka vihmasajuga.

Tiimide maailmameistrimängude finaal peeti Tšehhi koondise vastu ja kuigi Eesti koondise kapten Siim Ühtid mainis, et kõik mängud Tšehhiga olid väga pingelised, siis võin julgelt väita, et enamus eestlaseid kodus kaasa elades, ei kahelnud kordagi Eesti koondise võidus!

Discgolf.ee, World Team Disc Golf Championships

Discgolf.ee, World Team Disc Golf Championships


Maailmameistri tiitel tuli ja veel millisel päeval! Kui tavapäraselt tähistavad eestlased 20. augustil Taasiseseisvumispäeva, siis nüüd lisaks sellele teab iga Eesti discgolfar, et antud päeval krooniti Eesti koondis 2022 aastal Horvaatias Maailmameistriks!

Aitäh koondis, et pakkusite meile uhkuse tunnet ja seda erandlikult iga päev!

Vaata videost, kuidas Eesti koondisele kõige kuldsemad medalid kaela riputati!



Discgolf.ee käis ühes teistega Eesti koondist ka Tallinna Lennujaamas tervitamas! 



Pildid: @wtdgc