Eesti Meistrivõistlused 2021 - kolm kulda, kaks hõbedat!

Eesti Meistrivõistlused 2021 - kolm kulda, kaks hõbedat!

Möödunud nädala kolmapäevast laupäevani võisteldi Hiiumaal Pühalepa ja Randmäe discgolfiparkides Eesti Meistritiitlite nimel! Võisteldi ja võideldi - just sedavõrd karmid olid ilmastikutingimused võistluste avapäeval ning kui vihm isegi järele andis, toimetas tuul iga ringi ajal Hiiumaa rannikuäärsele kohaselt, mis pani mängijate oskustepagasi tõsiselt proovile.

Discgolf.ee tiimi mängijate saagiks langes sel aastal 5 medalit - õnnitlused on ära teeninud Albert Tamm, Keiti Tätte, Raimo Kimmel, Mauri Villmann ja Kristin Tattar! Vaata tulemusi Disc Golf Metrixist.

Küsisime meie kangelastelt mõned küsimused lõppenud mõõduvõtu kohta:Albert, Eesti Meistrivõistlused on edukalt selja taga, neljas järjestikune meistritiitel vöö vahel - millised on emotsioonid ning mis tõi võidu nelja päeva kokkuvõttes?

Emotsioonid on megad. Võin siinkohal eksida, kuid minu teada 4.meistritiitlit veel ühelgi mehel ei ole. Tööd sai tehtud ning olen tulemusega rahul. Siin-seal muidugi annab veel palju juurde panna, aga seekord nii. Ma arvan, et olin väga soliidne greenil läbi võistluse ning scramble mäng päästis nii mõnegi bogey.

Klassikaline küsimus: kotis on sul 20+ ketast, aga millised olid nendes rasketes ilmastikuoludes nõudlikel Hiiumaa radadel 3 "go-to" ketast?

Opto - X Ballista Pro: tuultes asendamatu tööloom, ilma distantsi ohverdamata.

Trust: lihtsalt täpne - eriti täpne 8. rajal.

Pioneer: väga palju tuli avada radu eestkäega ning see ketas oli nendeks viseteks maasikas.

Pajata üks lõbus/ehe seik rajalt nende nelja päeva jooksul.

Noh, eks siin juhtus oma jagu. Sai võetud Eagle Randmäe 4., Pühalepal 8. topsi pandud, 12. rajal metsa tehtud ja 15. fore roller otse puusse visatud. Aga lõppude lõpuks oli Pühalepa 13. rajal pohlad parimad. Minust jäi sinna veel järgi ka. #bazookasecretstuffRaimo, Eesti Meistrivõistlused on edukalt selja taga, järjekordne MP40 meistritiitel on tõsiasi - millised on emotsioonid ning mis tõi võidu nelja päeva kokkuvõttes?

Ohh, emotsioonid on loomulikult võimsad. Ehkki see oli mul juba neljas meistritiitel, siis Jaanus Väljamäe seeniori rekordini on veel tükk maad minna.

Läksin eestikatele eesmärgiga tulla TOP 6 parima hulka enda divisjonis, väike suurem eesmärk oli, et ehk poodiumi madalam aste juhul, kui keegi peaks vääratama. Võib olla imestate, et nii madalad eesmärgid aga olgem ausad, 40-aastaste divisjon on juba päris konkurentsivõimeline ja tugevate nimedega, et midagi loomulikuna ei saa seal enam ammu võtta (Kimmel vs Kivi ehk siis Piibeleht vs Vestmann). Pealegi just MP40 divisjonis oli minu hinnangul kohalikul Dagö DG klubil suurimad medalilootused ja mitte üks, vaid lausa mitu kohta. Mis tõi võidu, on raske öelda, sest ei saa veel aru, kas ise mängisin hästi või teistel lihtsalt ei olnud seekord nii palju vedamist. Pühalepa rajal treeningringi tehes ei osanud ma esimest korda omale enamikel radadel mänguplaani teha, sest no ei leidnud neid sweet spote, kuhu 90% tõenäosusega tabaksin. Nii jäigi enesetunde pealt seal enamik kettavalikuid. Küll aga asi, mille endale pähe tagusin mõlema raja osas oli see, et liigseid riske ei võta ja pigem mängi safe, kui ründa. Ja esimest korda visete peale närvi läksin siis, kui läks ümbermänguks Rait Saluriga ja kui kohe avaviske mando miss’iga alustasin. Lihtne eksimus aga eks seal oli juba teised pinged ja lisaks veel väsimus kah. Seega ehk siis tõi võidu see, et suutsin jääda rahulikuks ka eksimuste korral.

Klassikaline küsimus: kotis on sul 20+ ketast, aga millised olid nendes rasketes ilmastikuoludes nõudlikel Hiiumaa radadel 3 "go-to" ketast?

Kotis on mul 20-, ehk siis täpselt 16 ketast ja kõige rohkem tööd said Royal line Rive (first run ja grand), Clemonade ehk siis Lucid-X Glimmer Verdict ning Seerut (Sergeant) sai kah ikka lennata. Randmäe rannaniidu radadel ja Paluküla 18ndal kasutasin uhiuut Westside kangurit Adder’it. Kannatas minu käes selle rämeda vastutuule ilusti ära.

Pajata üks lõbus/ehe seik rajalt nende nelja päeva jooksul.

Uhh-uhh-uuu.. ehedaid seiku vast kaks. Esimene neist Paluküla esimene ring (meistrikate teine päev) ja viis böördit järjest. Teine siis, kui hakkasime tiitlit välja mängima ehk siis ümbermäng ja kolmanda raja keskel olles äkki metsast tohutud karjed ja hõisked. Kuidagi kadusid endalt kohe pinged pealt, sest ilmselgelt keegi pani topsi. Pärast selgus, et Alps kurat. Aga noh, kes siis veel, kui mitte tema :) Lõbus, vähemalt minu jaoks oli see, et ma olin nii kehv mängija, et ei saanud kummalgi korral Randmäe esimeselt isegi mitte par’i. Kaks avangut, sama ketas, sama lahendus - Sinus pikaks taha tiiki. #puukäsi #hädakuiülesajameetrieiviskajaallakuuekümneeioska

Keiti, suured õnnitlused sulle võimsa esinemise ja esimese meistritiitli puhul! Millised on emotsioonid ning mis tõi võidu nelja päeva kokkuvõttes?

Ma olen väga väga õnnelik, et suutsin lõpuks mängida Eesti Meistrivõistlustel häid võistlusringe. Ma tunnen et olen iga aasta olnud võimeline mängima ennast poodiuminohtadele, kuid viimased 3 aastat olen lõpetanud 4. kohaga. Seekord läksin võistlustele mõttega, et tahan lihtsalt oma mänguga rahule jääda, mõtlemata lõpptulemusele. Aga see esimene 1000+ reitinguga ring ja meistritiitel tulid ikka endale ka suure üllatusena. Randmäe rajal tegin endale selgeks rajad, kus lähen julgelt viskama ning rajad, kus üritan lühema, kuid safe visekga pari mängida. Pühalepa rajal oli esimene päev päris hea koridoride tabamine, mõned head puud ning puude vahele jäädes üritasin ennast välja mängida positsioonidele, kust oleks veel võimalik par ära päästa, selle asemel, et draiveriga mingi pikem vise lotona korvi suunas teha.

Klassikaline küsimus: kotis on sul 20+ ketast, aga millised olid nendes rasketes ilmastikuoludes nõudlikel Hiiumaa radadel 3 "go-to" ketast?

Kuna Randmäe rajal sai igast erinevast suunast tuult, sai ka palju erinevaid kettaid visata. Põhidraiveriks on mul endiselt Raider, mul on neid 5 erineva kangusega alustades üleminevast ja lõpetades mu koti kõige kangema draiverina. Pühalepa metsakoridorides sai kõige rohkem kasutust Saint Pro ning lühematel radadel ning sirgetel lähenemistel tegid töö ära Swanid.

Kristin, nii palju kui sind tundma oleme õppinud, siis võit on sul ainus siht, aga sel korral teine koht. Kirjelda oma emotsioone, mis sujus ning mis ei sujunud sel korral?

Hiiumaale oli väga tore reisida üle pika aja ja kogu vastuvõtt Dagö DG poolt oli soe ja väga meeldiv. Emotsioonid on praegu sellised, et mul on lihtsalt hea meel, et kogu see suvine võistlusperiood on ühel pool. Ma tundsin terve eelmise nädala vältel meeletut väsimust ja keha lihtsalt ei teinud minuga koostööd ning ei olnud fokuseerimiseks ja viskamiseks üldse valmis. 4 ringi alla oma reitingu mängida on alati kurb, aga ma tõesti üritasin - lihtsalt seekord läks nii.

Klassikaline küsimus: kotis on sul 20+ ketast, aga millised olid nendes rasketes ilmastikuoludes nõudlikel Hiiumaa radadel 3 "go-to" ketast?

Hiiumaal sai päris palju eeskätt visatud ja enamasti tõmbasin sel puhul välja oma lemmikuks kujunenud Grace'i. Metsa vahel läksid sirgeteks tagakäe viseteks käiku ka Pure ja Claymore.

Pajata üks lõbus/ehe seik rajalt nende nelja päeva jooksul.

Ma arvan, et kõige vahvam hetk oli see, kui me jõudsime Randmäe 8ndale rajale ja pidime peale tiialaviskeid jooksma koheselt korvi poole, et takistada üht ääretult julget rebast meie kettaid varastamast.

Mauri, suured õnnitlused esimese täiskasvanute meistrivõistluste medali puhul - ja kohe hõbedane! Millised on emotsioonid ning mis tõi selle medali nelja päeva kokkuvõttes?

Emotsioon on super hea selle hõbeda üle, sest juba eelmine aasta oli poodium lähedal, aga lõpuks lipsas kõik käest. Ma arvan, et edu võtmeks olid stabiilsus ja drive, sest 4 ringi peale sain 29 green hitti.

Klassikaline küsimus: kotis on sul 20+ ketast, aga millised olid nendes rasketes ilmastikuoludes nõudlikel Hiiumaa radadel 3 "go-to" ketast?

Minu 3 go-to ketast olid keystone, harp ja ahti. Keystone kasutasin puttimiseks. Harpi kasutasin enamasti eestkäe lähenemisteks. Ahtit kasutasin nii drivemiseks kui ka pikemateks lähenemisteks.

Pajata üks lõbus/ehe seik rajalt nende nelja päeva jooksul.

Kõige lõbusam hetk oli 4.ringil Pühalepa 8.rajal Alberti hole-in-one.

Discgolf.ee meeskonna poolt veel kord suured õnnitlused meie sangaritele ning kõigile teistele medalivõitjatele! Järgmised meistritiitlid jagatakse välja juba mõne nädala pärast Järta ja Järvakandi radadel, kui võistlustulle astutakse paarismängus!

Discgolf.ee tiimi mängijate saavutuste tähistamiseks lahutame Discgolf.ee e-poes sinu järgmiselt ostult 5 eurot, kui kasutad checkout'il sooduskoodi "VÕITJAD"! Kood kehtib ketastele ja kottidele kuu lõpuni ehk teisipäeva südaööni! Sooduskood kehtib 1 kord kasutaja kohta!