Kokkuvõte: Vormsi Open tuli selleks, et jääda!

Kokkuvõte: Vormsi Open tuli selleks, et jääda!

Vormsi on imelise vaibiga saar Läänemeres, kus toimus sellel nädalavahetusel saare esimene discgolfivõistlus Vormsi Open. Sellel hetkel, kui astud Rohuküla sadamast Ormsö praami peale tekib südames täielik vabadus ning puhkus võib alata. Kuna Vormsi suvine hooaeg algab alles järgmisel nädalal, siis kohalikele oli võistlus meeldivaks üllatuseks. Praami autokohad olid nädalavahetuseks eelmüügis välja müüdud, majutusasutused pilgeni täis bookitud ning saare ainus pood Vormsi kaubamaja heast ja paremast pühapäeva õhtuks tühjaks ostetud.

Vormsi Open

Võistlusnädalavahetus võis alata. Kui reedesel paarismängul oli tuul pigem tagasihoidlik, siis laupäevasel põhivõistlusel saime tunda mõnusaid puhanguid. Paika pandud esmane gameplan ja kettad muutlikes tingimustes enam ei toiminud. Samas päike lõõmas ning tunda oli esimesi suve märke.

Paarismängus näitas kõrgemas Metrixi klassis parimat minekut Mihkel Pae ja Marcus Lõo, kes tulid rajalt maha -17 alla PAR’i. Harrastajate klassi võitis napi ühe viskelise eduga ehk -11 Meelis Pool ja Ken Michelson.

Vormsi Openi edasijõudnud klassi võitis Mallor Mettis tulemusega -17. Teine ja kolmas koht tuli sedapuhku ringi mängida Marko Naritsa ja Rasmus Metsamaa vahel. Väga head minekut suutis Rasmus Metsamaa näidata just teisel ringil mängides tulemuseks -11. Krog no. 14 pubi kurikuulsal esimesel rajal mängiti CTP võistlus, millest väljus napi eduga Männiku boss Marko Narits, kes tuli teiseks. Rasmus Metsamaale seega kolmas koht.

Harrastajate klassi pani kinni Kristo Kookla tulemusega -8. Teine ja kolmas koht olid järjekordselt võrdse tulemusega. Indrek Sarvin ja Silver Kurrik jagasid CTP mänguga kohad samas järjestuses - Sarvinile teine ja Kurrikule kolmas koht.

Naiste võistlusklassis tuli kahe ringi kokkuvõttes napi miinusega ehk -1 rajalt maha Ly Teder. Teisele kohale platseerus Maria Liivamägi ning kolmandale Annika “oda kuninganna” Saar.

Tulemusi saab vaadata Disc Golf Metrixis: https://discgolfmetrix.com/1604726

Paarismängu tulemused Disc Golf Metrixis: https://discgolfmetrix.com/1604719

Vormsile omaselt võõrustas saar kõiki mängijaid oma parimas headuses. Ajutine 19-korviga pop-up rada pandi püsti ainult antud võistluseks. Korvidega aitas Järva-Jaani discgolfiklubi eesotsas Arto Saarega ning osaliselt kasutati ka Vormis 9-korviga püsipargi korve. Sügav kummardus ja aitäh!

Vormsi Open

Lisaks discgolfile jagus ka mitmeid kõrvalisi tegevusi. Peastaabiks oli Vormsi keskuses Hullo lähedal asuv legendaarne pubi Krog no. 14, mis oli ühtlasi ka võistlusraja algus- ja lõpp-punkt. Maitsev toit, väärt Vormsi käsitööõlu ning muhe seltskond jätavad kustumatu mälestuse veel mõneks ajaks.

Vormsi Open

Kätt sai proovida nii puttimisvõistlusel kui ka 70m täpsusviskel Vormsi lennuväljal. Mõlemal päeval hoidis meelt üleval õhtujuht Raido Roostalu, kes korraldas reede õhtul kõikidele huvilistele ägeda putivõistluse “Kaerama käe äkksurm”. Lisaks said mõnusas õhkkonnas putti harjutada ka lapsed.

Laupäeval toimus Krogis grande finale ehk lõpupidu. Saart oli külastamas Tartu räpipunt Põhjakiht, kes esines kõikidele discgolfaritele LIVE kavaga. Sõnaosavate räpparitega oli laval ka laulja ja Kuldvillaku tšempion Epp Kõiv.

Põhjakiht

“Vormsi Open jättis minu kui korraldaja jaoks kustumatu mulje. Selgelt on näha, et sellised hea vaibiga ägedates kohtades toimuvad discgolfivõistlused on vägagi oodatud. Ajaraam oli lühike, aga saime täitsa hästi hakkama. Võtmesõna on ühte hingav korraldustiim. Tahaks tänada Vormsi Openi peasüüdlaseid Jaanus Lõvi, Mauri Liiverit ja co., kes antud idee välja käisid ja kõigega kaasa tulid. Samuti Raimo Kimmelit, kes oli Vormsi Openi layoudi peaarhitekt ning võistluse peakorraldaja. Samuti Raido Roostalut meeleolu hoidmise eest ning Andres-Andi Sarve Krog no. 14’st. Ja loomulikult kõiki neid vabatahtlike, kes aitasid nii nõu kui jõuga. Ma usun, et kohalikud Vormsi suvised “püsielanikud" Jaanus, Mauri ja sõbrad panevad järgmisel aastal veelgi juurde ning võtavad asja ette palju suuremalt. Usun, et Vormsi Open on tulnud selleks, et jääda,” võttis nädalavahetuse kokku üks võistluse peakorraldajatest Silver Leetma.

Vormsi Open

Korraldajad tahaksid tänada kõiki discgolfareid, kes võtsid ette merereisi ning tegid Vormsi Openist just selle ühe ja õige. Suured tänud ka võistluse peasponsorile, Porschele, kes pani putivõistlusel välja Porsche kasutusõiguse, täpsusviskevõistlusel Audru ringil Porsche Experience 4-tunnise paketi, playerspacki joogipudelid ning ägedad karikad parimatele. Lisaks toetasid sündmust Vormsi käsitööõlu, New Era, Latitude64, Natty pähklivõid ning Surf Cafe. Korvidega aitas Järva-Jaani discgolfiklubi ning söögi ja joogipoolise eest hoolitses Krog no. 14 pubi. Näeme Vormsil juba järgmisel aastal - Vormsi Open 2022.

Vormsi Open

Vormsi Open

Vormsi Open

Vormsi Open

Vormsi Open