Patarei vanglast põgenesid kaks kinnipeetavat Mirjam Siitsman ja Oscar Tirman

Patarei vanglast põgenesid kaks kinnipeetavat Mirjam Siitsman ja Oscar Tirman

9. aprillil toimus järjekordne seeriavõistlus X, mida korraldas Five Underi discgolfiklubi eesotsas Ralf Rogoviga. Kurikuulsaks asukohaks oli sel korral kireva ajalooga Tallinna Patarei vangla ja merekindlus.

Asukoht, mis andis sajandeid endast parima, et hoida inimesi esmalt eemal ja seejärel sees. Rõhutatud massiivsusega öeldes, et nendest seintest läbi ei tungi. Tulemusi saad vaadata Disc Golf Metrixist: https://discgolfmetrix.com/2480899.


Patarei vangla tuntumad kinnipeetavad on olnud Jaan Tõnisson, Kaarel Eenpalu, Ants Piip, Jaan Kross, Otto Tief, Enn Tarto, Lagle Parek. Pühapäeval lisandusid nimekirja Mirjam Siitsman ja Oscar Tirman. Mirjam võitis kahe-ringilise minimaratoni Helen Kopli ja Katri Pungi ees, mängides “naiskinnipeetavatest” ainsana miinust tulemusega -5.

X-seeriate hall kardinal Oscar Tirman suutis seljatada Mallor Mettise ja valitseva Eesti discgolfimeistri Rasmus Metsamaa tulemusega -71. “Sellises formaadis urban-discgolf on ikka väga fun. Julgen väita, et tegemist oli minu jaoks kõige põnevama X-seeria võistlusega, sest Ralfi ja sõprade poolt püsti pandud layout oli mõnusalt tasakaalus. Sai normaalselt puttida ning samas oli ka draivimist. Ruumid olid ulme kõhedad kui mõelda kes seal kinni on istunud,” jagas esimesi emotsioone meestes võidutsenud Oscar Tirman.

“Korraldus oli sujuv ning mõnus, lindikava väga geniaalne. Kuna kompleks oli keeruline, siis orienteerumine oli tehtud väga lihtsaks. Kui tuua välja mõni korv, siis kindlasti vee poole putt. Ma oleks pannud korvi isegi meetri võrra kaugemale, oleks veel rohkem draamat.”

Eesti üheks parimaks puttijaks peetav Oscar oli tavapäraselt enesekindlust täis: “Rääkides võistlusest ja selle võitmisest, siis Mallor ja Rasmus mängisid eraldi. Ma ei taha tunduda ülbena, aga et mulle keegi putis vastu saaks pean ma esmalt endale kaotama. Ole hea ära seda interneti pane.”

Naistes esikoha võitnud Mirjam Siitsmani kommentaarid on tulekul, sest Patareist põgenenu tagaajamine veel käib. Küsimused on esitatud ja optimismi jälitajatel jagub.

“Sellise võistluse korraldamiseks kulub enim aega. Meil läks 4 pikka päeva aega, et aru saada kogu laburündist. Sest X-seeria võistluse kõige tähtsamaks osaks on ohutus ning arusaadav võistlusrada kuna mängijaid on palju. Hirm ajanappuse ees on alati olemas, kuid sellel korral suutsime taas graafikus püsida. Saime hakkama ja selle üle on mul väga hea meel, sest tagasiside on olnud hea,” kommenteeris korraldusliku poolt võistluse ninamees Ralf Rogov.

“Kurioosne olukord tekkis siis kui Patarei kompleksi ette sõitis 3 bussitäit turiste, aga õnneks saime asjad korda. Tahaksin tänada Vaikot, Rihot ja Madist. Suureks abiks olid ka Sander, Sanna ja Rainel ning loomulikult ka Erik, aitäh.” lisas Rogov.



Võistlusele pani õla alla Discgolf.ee, Latitude64, Sportland, Adidas Terrex ja Coca-Cola. Sügav kummardus kõikide toetajate ees.

Järgmine X-seeria võistlus toimub 19.–21. mail Haapsalus

Põhivõistlusel on kirjas täismaja arv mängijaid ehk 400, kuid kehtib reegel “kes maksab, see mängib”. Seega võimalus osa saada discgolfimaratonist on veel kõigil discgolfaritel. Piisab sellest, kui paned nime kirja Disc Golf Metrixis ja tasud osalustasu: https://discgolfmetrix.com/2441775.