Rasmus Metsamaa sõlmis lepingu Latitude 64° tehasega

Rasmus Metsamaa sõlmis lepingu Latitude 64° tehasega

Rasmus Metsamaa, Eesti Meister Discgolfis 2022. aastal MPO divisjonis, Rasmus Metsamaa Latitude 64 tehasemängija 2023. aastal - ilus reaalsus!

Möödunud hooajal hakkas Rasmus Metsamaa eesmärgiline töö vilju kandma ning lisaks Eesti Meistrivõistluste kõrgeimale poodiumile näitas Rasmus häid tulemusi ka mitmetel võistlustel Euroopas. Erinevaid etappe sai kaasa mängitud PDGA Euro Tour-l, European Pro Tour-l kui ka Prodigy Pro Tour-l ning just antud etappide stabiilne esitlus andis tugeva lükke Rasmuse karjääriredelil.

Rasmus Metsamaa, Discgolf.ee, Latitude 64, Discgolf.eu

Sinu pidev töö on olnud väga eesmärgiline ja oled ilmselt algusest saadik teinud trenni just suuremate lepingute nimel. Millised on emotsioonid pärast oma esimese tehaselepingu allkirjastamist?

Emotsioonid on muidugi laes, sest üks eesmärk mille nimel olen pikalt töötanud sai täidetud. Protsess ise meenutas muidugi korralikku sõitu ameerika mägedel. Erinevad pakkumised, suhtluse venimine uute inimeste tõttu, läbirääkimised ja viimaks lõpusirgel olles rahulolu kui allkiri alla sai.

Mis Latitude 64 tehasemängijaks saamine Sulle järgneval aastal-kahel toob? Kas on oodata ka signatuurketast? Mis oleks su unistuste signatuurketas?

Alguses ma mängisin, et võidelda endale välja koht Play Trilogy tiimis, et saada tasuta kettaid. Sinna jõudes, hakkasin ma ette kujutama, et nüüd võiks hakata võitlema endale palgaga tehasemängija kohta, aga mingi hetk sain aru, et need asjad nii lihtsalt ei käi. Nüüd, kui ma olen jala ukse vahele saanud, on minu järgmine aasta täis tõestamist, et ma saan olla Latitude64-le kasulik ja võin nendega pikemalt koostööd teha. Signatuurketta eest hakkan võitlema uuel hooajal, kui töö kannab vilja, siis on mu pikaaegseks unistuseks olnud Latitude64 Rasmus Metsamaa signature Beetle, mis võiks leida tee inimeste kottidesse.



2023 saab Sinu jaoks olema debüüthooaeg tehasemängijana. Kas ja kui palju on Sul juba planeeritud järgmise hooaja võistluseid? Kuidas ja mille järgi oma võistluskalendrit koostad ja kas USA võistlustel saab ka hakata pöialt hoidma?

Uus 2023 hooaeg saab olema põnevam kui kunagi varem. Kalender on suures pildis paigas, aga võib tekkida veel mõningaid muudatusi. Euroopa discgolfi maastik on muutumas, mistõttu jääb põhirõhk Euroopa võistlustele. Välisvõistlusi on hetkel plaanis väga palju, võistluste kalendrisse kirja panemine on lihtne osa, aga nende võistluste jaoks eelarve kokku ajamine on asja keerulisem osa. See aasta leidub õnneks Eestis päris palju kõrgetasemelisi võistlusi, mis leevendavad natukene olukorda. Tulihingelisemad fännid on juba välja nuuskinud, kus ma hooaega alustan ja võin öelda, et see hakkab väga vara ja kui jälgid mu instagrammi, siis saad sellest varsti ka Sina teada.



Olles nüüd ise ka treeneripositsiooni proovinud, siis kui palju see sulle oma mängus juurde annab? Kelle/mille abiga Sina oma oskused/tehnikad oled paika saanud?

Treeneriamet on mulle väga palju juurde andnud. Ma usun, et siiamaani olengi jõudnud just tänu oma trennilistele ja inimestele, kellega tehnikat arutada. Mina omalajal kunagi ei jõudnudki eratreeneri juurde ja ega youtube-ist ka väga midagi aru ei saanud. Panustasin puhtalt loopimisele, aga kui hakkasin trenni andma, siis hakkasin ka ise rohkem aru saama õige tehnika liikumistest, mis on aidanud ka mind ennast. Õppimine kestab siiamaani ja see on ka üheks põhjuseks, miks mulle meeldib treeneripositsioonil olla.

Kui saaksid terveks aastaks radadele kaasa võtta ainult kolm ketast, siis mis need oleks?

Terve aasta ajaksin läbi vabalt Latitude 64 Gold Line Ballista Pro, Latitude 64 Royal Grand Trusti ja Dynamic Discs Sockibomb Slammeriga.

Lõpetuseks mõne sõnaga mõni soovitus teistele naistele/meestele/noortele julgustuseks ja motivatsiooniks, et ehk ühel päeval ka lepinguni jõuda.

Kõik, kes tahavad kuskile jõuda, siis üksi sinna jõuda on raske. Pere, lähedaste, abiliste ja treeningpartnerite abiga suudate saavutada selle kiiremini, kui üksi nokitsedes. Minul on nende kõigiga vedanud, sest üksi ma poleks seda kindlasti suutnud. Uued eesmärgid ootavad täitmist, 2023 aasta tuleb vinge!

Rasmus Metsamaa, Latitude 64, Discgolf.ee, Discgolf.eu


Pildid: Mauri Levandi