TASUTA DPD TRANSPORT IGALE TELLIMUSELE

UDiscbanor. 192 parki 14 päevaga

UDiscbanor. 192 parki 14 päevaga

Andreas, tuntud Instagramis ja UDiscis kui Udiscbanor, tuli Eestisse ja mängis kahe nädalaga 192 discgolfiparki. See teekond oli osa tema eesmärgist saada maaailma suurima discgolfiradade kollektsiooniga mängijaks. 

192 discfolfiparki, 2320 rada, 507 833 sammu. Miks ja kuidas on ilmselt esimesed küsimused, mis pähe tulevad. Me saime Andreasega Coolbet Järve discgolfipargis kokku, et neile küsimustele vastused saada. Vaata videointervjuud siit:

Andrease teekond discgolfi juurde algas ootamatult. Endine professionaalne kaugus- ja kõrgushüppaja, kes 2013. aastal isegi Tallinnas Euroopa juunioride meistrivõistlustel käis, pööras oma tähelepanu discgolfile, kui ta kergejõustikuga 2022. aastal lõpparve tegi. 

"Kui ma kergejõustikuga lõpetasin, mõtlesin, et võib-olla võiksin discgolfi professionaalselt mängida, sest olin selles päris hea," räägib ta. "Kuid mul ei olnud enam motivatsiooni professionaalsel tasemel jätkata. Nii hakkasin reiside ajal Rootsis lõbu pärast radu mängima."

Esialgu oli discgolf ajaviide, et murda oma kergejõustikuvõistluste reiside üksluisust, kuid peagi sai sellest tõsine harrastus. 2019. aastaks hakkas Andreas korraldama reise spetsiaalselt discgolfiradade mängimiseks ja kogumiseks. Viimase viie aasta jooksul on ta mänginud üle 2000 raja kogu maailmas.UDiscbanor Eesti

"Minu eesmärk on olla number üks discgolfiradade kogumises," ütleb Andreas. "USA-s on mõned vanemad mehed, kes on mänginud alates 80-90ndatest ja neil on rohkem radu kui mul, aga ma jõuan järele. Loodetavasti isegi lähen neist ette."

Andres on ka osa radadekogujate kogukonnast. Ta võtab osa veebigruppides, kus entusiastid jagavad oma kogemusi ja oma edusamme. See võrgustik hõlmab umbes 30-40 inimest USA-s, kes on mänginud üle 1000 raja.

Reisisihtkohtade valimine nõuab hoolikat planeerimist. "Ma otsin riike, kus on kõige rohkem radu lähestikku, hea ilm ja taskukohased reisikulud," selgitab Andreas. Tema hiljutised reisid hõlmasid Soomet ja Prantsusmaad ning tal on plaanis külastada Islandit ja Ålandit.UDiscbanor Eesti

Oma seikluste rahastamiseks tasakaalustab Andreas tööd ja õpingud Rootsis. "Ma elan säästlikult, väldin tarbetuid kulutusi ja mul on toetav perekond," märgib ta. "Rootsis on ka hea rahaline toetus üliõpilastele, mis aitab."

Vaatamata väljakutsetele, mille hulgas kõrged kulud ja logistilised takistused, jääb Andreas oma eesmärgi suhtes kirglikuks. Tema reisid on andnud talle teadmisi radade kvaliteedi ja hoolduse kohta kogu maailmas. Eestis märkas ta suurt kontrasti hästi hooldatud 18-korviliste radade ja hooldamata 9-korviliste radade vahel, kus muru oli tihti heina mõõtu.

"Hea sponsorlus aitab rajada kvaliteetseid radu," ütleb ta. "Kuid hooldus on sama oluline. Kehvasti hooldatud rajad võivad uusi mängijaid eemale peletada."
UDiscbanor Eesti


Enne viimase raja alustamist tõdeb Andreas, et adrenaliin on temast juba välja voolamas, sest keha on aru saamas, et tegemist on viimase rajaga ja hullumeelsus hakkab otsa saama. Ometi on ta tuju hea ja tempo kiire. 

Lisaks mängimisele tegeleb Andreas ka rajakaartide ja piltide lisamisega UDisci, aidates teistel discgolfiradasid avastada ja nautida. Arvestades, et ta mängib mõnes päevas üle 150 korvi, jõuab ta UDiscis Eesti kohta väga suuri muudatusi sisse viia. 

Kui Andreas reisilt lõpuks koju jõudis, magas ta 12 tundi, ja läks kohalikule nädalamängule. Ja võitis selle. "See oli lihtne, ainult 18 korvi. Vaimselt oli raske mängida 18 auku üle 2 tunni, ma ei ole harjunud nii aeglaselt mängima," ütles ta naerdes.

Aga kas mõni Eesti radadest jõudis tema TOP 50 hulka? Jah! Vaatame üle:

3. Sportland Elva
6. Mäetaguse
7. Terminal Oil
16. Kõrvemaa
24. Viru-Jaagupi
28. Olustvere
40. Pöide

Kas Andreas ka tagasi Eestisse plaanib tulla? Ikka! Ainult et me peame aastaga hunniku radu selle jaoks juurde ehitama.