TASUTA DPD TRANSPORT IGALE TELLIMUSELE

Mauri Villmann: ma ei võitnud seda kolmandat kohta, vaid sain selle kaotades

Mauri Villmann: ma ei võitnud seda kolmandat kohta, vaid sain selle kaotades

Mauri Villmann on mai algusest Euroopas ringi tuuritanud. DGPT hooaeg algas Braine-l'Alleudis, kus toimus Belgian Open, Mauri lõpetas võistluse 15. kohal. Järgnesid Copenhagen Open (9.) ja Heinola Open (17.) ja Turku Open (3.) Haarasime Mauril kraest kinni ja uurisime, mis seisud on.

Mauri, kuidas hooaeg siiani läinud on?

Hooaeg on möödunud väikeste tõusude ja mõõnadega. Mõõnad ei ole õnneks pikalt kestnud, vaid olen nendest kiirelt üle olnud. Hooaja alguses alles kogusin hoogu ja mida võistlus edasi, seda paremaks läks ka mängupilt.

Enne Heinola Openit tegin nädalase puhkuse, mille veetsin Saksamaal ringi vaadates. Peale seda oli mängupilt jällegi natuke halvemaks läinud, aga iga ringiga läks asi aina paremaks ja see kajastus ka tulemustes. Ma ütleks, et olen hetkel oma senise hooajaga rahul - ma olen suutnud säilitada oma reitingut ja kõik võistlused olen rahades lõpetanud.

Mauri Villmann at the Belgian Open. Maarika Salmi DGPT photo
Mauri DGPT hooaja avavõistlusel Belgian Openil. 📷 Maarika Salmi/DGPT

Milline on olnud selle hooaja meeldejäävaim hetk?

Kindlasti kõige meeldejäävam hetk oli DGPT Elite series Turku Open, kus ma mängisin 2 ringi leadcardis.

Mis edasised plaanid on?

Järgmise võistluse teen alles 28.-30. juuni Rootsis Swedish Openil, enne seda naudin Eestis jaanipäeva ja puhkan. Paar DGPT etappi teen veel kaasa, European Openil käin ära, Eesti meistrivõistlused on ka varsti ukse taga ja vist hooaja lõpus lähen piilun korra üle lombi ka.

Aga eesmärgid?

Edasised eesmärgid on mängida head discgolfi, säilitada või tõsta oma reitingut ja cash'ida iga võistlus.

Ilmselt närisid paljud eestlased möödunud pühapäeval ekraanide ees küüsi, kui sa asusid Turku Openi kolmandat ringi mängima liidripositsioonilt. Räägi veits oma vaatenurka, mis seal toimus?

Alustan algusest. Peale esimest ringi jagasin kolmandat kohta tulemusega -8, see oli 1053 rated ring. Teine ring algas vaikselt, kuid nagu ikka, siis peale vaikust tuleb torm ja ka minul hakkas birdie'sid lendama. Järsku leidsin end esimeselt kohalt 4-viskelise eduga. Ringi tulemuseks -10 ja 1070 reiting.

Mauri Villmann Turku Open DGPT Maarika Salmi
Mauri Turku Openi esimesel päeval. 📷 Maarika Salmi / DGPT

Pühapäeval pidime majutusest ära minema, käisime terve päeva kaubanduskeskustes ringi ja lõime aega surnuks. Kui lõpuks rajale sain, alustasin rahulikult ja sain alguses täiesti okeilt minema. F9 tuli paar eksimust, kuid ka teised eksisid ja kaotasin oma edumaast ainult ühe punkti. 11. korvil hakkas mingi pall veerema, kus kaotasin järjest viskeid ja Niklas tuli tormiliselt selga. Lõpp vajus mul ikka suure kolinaga ära, sest suutsin viimaste puttidega veel teise koha ka ära anda ja pidin leppima kolmanda kohaga.

Loomulikult tundsin suurt pettumust iseendas, et sellise võimaluse suutsin maha mängida, sest see rada sobis mulle tegelikult väga hästi. Kui keegi oleks mulle enne võistlust 3. kohta pakkunud, oleks selle kahe käega vastu võtnud, aga peale seda finaalringi tunnen, et ma ei võitnud seda kohta, vaid sain selle kaotades. Aga mis seal ikka, tulevad uued võimalused ja tuleb lihtsalt olla parem. 

Aitäh kõigile, kes mulle kaasa elasid ja pöialt hoidsid - proovin järgmine kord paremini!