TASUTA DPD TRANSPORT IGALE TELLIMUSELE

Team Latitude 64 Baltic tervitab uusi liikmeid

Team Latitude 64 Baltic tervitab uusi liikmeid

Kui tavaliselt keeratakse tiimide nimekirjade list lukku enne hooaja algust, siis seekord on Discgolf.ee tiim Team 64 Latitude Baltic märganud ja võtnud oma tiiva alla keset hooaega kaks uut mängijat Lõuna-Eesti piirkonnast. Tere tulemast tiimi Mikk Mõts ja Markus Saarepuu!

Meie küsisime ja poisid vastasid. 

Kuidas tuli otsus keset hooaega tiimi vahetada?

Mikk: Kuna eelnev tiim (Discsport) lõpetas tegevuse selle aasta alguses, siis olin mõnda aega üsna veendunud, et see hooaeg mängin mixed kotiga. Siiski tekkis hooaja teise poole algul põnev võimalus esindada Discgolf.ee värve. Trilogy plastik on mulle tuttav ja sümpaatne nii et olen väga põnevil!

Foto: Mikk Mõts erakogu

Millised kettad on kindlasti juba tee kotti leidnud?

Mikk: Kindlasti on minu kotis esindatud Rived, mis asendavad minu eelmised distantsikettad Halo Destroyerid Innovalt. Varasemalt olen palju visanud Harpe, mis ka nüüd üsna kindlalt minu kotti tee on leidnud. Puttimisputteriks olen valinud Hoped, mis rimmilt meenutavad väga mu eelmist putterit P2. Hope puhul meeldib mulle plastik isegi rohkem kui P2 oma.

Milline ketas on hetkel number 1 lemmik ja miks?

Mikk: Hetkel nimetaksin lemmikuks Lucid Ice Suspecti. Selle ketta lend ja tunnetus käes on ebareaalselt mugav. Suspecti tikksirge lend teeb ta minu jaoks väga multifunktsionaalseks, sest kasutan teda nii tii pealt kui ka lähenemisteks.

Milline näeb välja 2024 hooaja teine pool, mis võistlused, mis eesmärgid, kas plaan ka välisvõistlustele piiluda?

Mikk: Juulikuu kujuneb minu jaoks üsna rahulikuks. Suurem osa välisvõistlusi jäi minul hooaja esimesse poolde. Augustis on taaskord tihedam periood võistluste mõttes. Plaanis on osaleda kahel DGPT Silver kategooria võistlusel - Järva Openil Rootsis ja Baltic Discgolf Championshipil Alutagusel.

Milline osa mängust on sinu kõige tugevam külg?

Mikk: Enda mängu silmas pidades peaksin oma tugevaimaks küljeks tagantkäe drive ja ka scramble viskeid.

Mis rada on sinu kodurada?

Mikk: Tartu ümber on palju häid radu ja käin tihti nendel kõigil harjutamas. Kui päris kodurada valima peaks, siis see valik oleks ilmselt Roosi ja Dendro discgolfipargi vahel.

Lemmik mängija või eeskuju?

Mikk: Otseselt eeskuju mul pole, väga sümpaatsed on kõik mängijad, kes näevad vaeva ja teevad tööd oma arengu nimel. Paul McBeth on üks muljet avaldavamaid mängijaid maailmas!

Kas hakkasid ise tehnikat arendama/õppima või oli keegi treenerina abiks?

Mikk: Ma olen palju ise õppinud, aga olen saanud tuge ka mitmetelt sõpradelt ja treeneritelt. Marion Kulli ja Kristo Raiki trennid aitasid mind algusaastatel palju edasi. Lisaks arutame ja teeme tihti trenni koos Markusega, kellega saame üksteisele tagasisidet ja nippe anda.
 

Kuidas, mis ajendil tuli otsus keset hooaega tiimi/brändi vahetada?

Markus: Minuni jõudis Team 64 Balticu pakkumine ning ma hindan väga uusi väljakutseid. Seega tundus suurepärane otsus hakata viskama kvaliteetset Trilogy plastikut!

Kuidas brändivahetus sinul välja näeb, mis protsessid ees ootavad?

Markus: Kõigepealt käisin Kassi 12 poes kettaid valimas ning võtsin põhilised lennukid (Rive, Justice, Ahti jne) korraga ära. Seejärel uurisin sõpradelt, milliseid kettaid neil on ning tegin umbes 70 kettaga platsitrenni. Lõpuks koorusid sealt välja kindlad lemmikud ning tänaseks on praktiliselt terve kott juba koos.

Kui palju eelnevalt oled Trilogy kettaid visanud/proovinud?

Markus: Eelnevalt väga suurt kogemust Trilogy ketastega ei ole, ent neid kettaid käes hoides oli kohe väga hea ja mugav.

Mis arvad, kuidas brändivahetus mõjutab 2024 hooaja võistlusi?

Markus: Ma arvan, et mingil määral mõjutab kindlasti, aga suures pildis rohkem sellepärast, et ketaste lendu õpib tundma pikema ajaga. Pigem just siis alastabiilsemate ketastega. Ülestabiilsete ketastega on lihtsam.

Foto: Markus Saarepuu instagram

Millised kettad on kindlasti juba tee kotti leidnud? 

Markus: Kindlalt on tee kotti leidnud Adder, Rive, Ballista Pro(opto x), Ahti, Bear, Explorer, Compass, Justice, Trust, Claymore, Pure ja Maiden.

Milline ketas on hetkel number 1 lemmik ja miks?

Markus: Hetkel minu number 1 lemmikketas on Albert Tamme Ballista Pro Opto X glimmer plastikust. Lemmik on ta sellepärast, et sellest usaldusväärsemat ketast on raske leida. Minu jaoks loob see Ballista Pro ideaalse võimaluse visata väga kõvasti, teades et ketas fadeb kindlasti lennu lõpus.

Milline näeb välja 2024 hooaja teine pool, mis võistlused, mis eesmärgid, kas plaan ka välisvõistlustele piiluda?

Markus: Kohe-kohe on ukse ees Eesti Meistrivõistlused ning hetkel on peamine fookus neil, kus eesmärk on tulla 10 parima hulka. Siis tuleb European Disc Golf Festival, kus hetkel olen alles Qualifieril ja eesmärk on sealt peale saada ning sellel võistlusel osaleda!

Augustis tulevad Balti meistrivõistlused, Elwa Challenge, Eesti Paarismeistrivõistlused. Tahaksin käia veel Euroopas, näiteks Soomes, et saaks rohkem kogemust ja teha head mängu!

Millised mängijad tulevad Lõuna-Eestist? Milline osa mängust on sinu kõige tugevam külg?

Markus: Minu isiklik arvamus on, et Lõuna-Eestist tulevad rohkem distantsikahurid, sest meil on pikad rajad, mis vajavad pikki viskeid ning kui inimene alustab pikemalt rajalt, siis organism ja keha peavad sellega kohanema.
Minu mängu kõige tugevamad küljed on kogu eeskäsi ja tagantkäe kauged, kontrollitud visked.

Mis rada on sinu kodurada?

Markus: Minu kodurada on Dendro discgolfipark.

Lemmik mängija/eeskuju?

Markus: Minu lemmikmängija on Paul McBeth ning ma olen ka iseendale väga suureks eeskujuks.

Millised näevad välja sinu treeningud off-seasonil?

Markus: Off-seasonil on fookuses rohkem kehaline jõud, plahvatuslikkus ja tasakaal. Jõusaali teen 4-5 korda nädalas ning discgolfi umbes sama palju kordi. Jaotan päevad viskamise ja puttimise vahel ilusti ära ning käin ka ringidel.

 

//Kaanefoto: Kristjan Noormets