TASUTA DPD TRANSPORT IGALE TELLIMUSELE

Kaire Tekku: Nüüd ma saan aru, et kui tähtis on hea mänguplaan

Kaire Tekku: Nüüd ma saan aru, et kui tähtis on hea mänguplaan

Kaire Tekku mängib discgolfi kolmandat hooaega, aga on juba Eesti naiste paremuselt kuues mängija (PDGA reitingu järgi). Võtsime endise jalgpalluri rajalt maha ja küsisime paar küsimust 2024. aasta hooaja, tema töö ja tuuritamise ja alternatiivsete tulevikuplaanide kohta. Hakkame pihta!


Kuidas sa oma senise hooajaga rahul oled? 

Olen väga rahul! Mul on olnud võimalus mängida nii paljudel uutel ja tehnilistel radadel. Olen tutvunud nii paljude toredate inimestega. Tunnen, et olen teinud arengu ja samas näen, et areneda on veel nii palju. Mul õnnestus Masters MMil olla algusest lõpuni pildis, teha väga edukas DGPT Elite etapp Tallinnas, tulla DGPT Silver etapil Belgias teiseks ja olla Eesti EDGL etappidel stabiilselt topis. 

Kaire Tekku Euroopa Discgolfi Festival Mauri Levandi Team 64
Kaire Tekku Euroopa Discgolfi Festivalil. Kaire lõpetas festivali kuuendal kohal, edestades näiteks Kristin Tattarit ja Silva Saarineni. Mauri Levandi pilt. 


Mis edasised plaanid on veel selleks hooajaks?

Sellel nädalavahetusel võtan osa DGPT Silver etapist - Baltic Disc Golf Championships, augustis on veel Eesti Paarismeistrivõistlused ja oktoobris osalen Throw Pink Womens Disc Golf Championship võistlusel. Sinna sain kutse Euroopa Discgolfi Festivalil Tallinnas ja see on võistlus, kuhu lihtsalt tuleb minna! 

Kuidas sa üldse hooaega määratled? 

Minu jaoks algas hooaeg märtsis DGPT Austin Openiga Texases. Kui Euroopasse tagasi tulin, algasid juba EDGL etapid ja seejärel esimene DGPT Euroopa etapp Belgias.

Sa oled sel hooajal mänginud nii FPOs kui FP40’s. Mille järgi sa otsustad, kummas divisjonis mängida?

USA lahtistel meistrivõistlustel osalesin FP40 klassis, kuna nägin seal endal paremaid võimalusi kõrgemale kohale tulla ja jõuda rahadesse. Muidu on minu esimene valik FPO, kuna mulle meeldib mängida võistlusi, kus on suur osalejate arv ja tugev konkurents.

Kaire The Open at Austin võistlusel. DGPT pilt.


Sul on sel hooajal omajagu TOP5 ja TOP10 koht, aga ühtegi võitu kirjas ei ole. Kas oled analüüsinud ka, mis su mängus hetkel puudu on, et ei ole lõpuni ära vormistanud võistluseid? 

Konkurents iga aastaga tõuseb ja lõpuks otsustavad pisiasjad ja kogemused. Minul jookseb alles kolmas hooaeg ja küll on mul ka varsti palju kogemusi. Lisaks olen ma teinud valiku mängida rohkem A-tier võistluseid, kus on konkurents väga suur ja tihe. Jõudmaks top kolme, peab kõik õnnestuma.

Aga kui kõik ei õnnestu nii, nagu sa soovid, kuidas sa sellega toime tuled? Kui palju sa ebaõnnestumistel või halbadel visetel ennast mõjutada lased? 

Kui ebaõnnestumisi tuleb järjest palju, siis on muidugi väga raske, kuna kõik visked muutuvad ebakindlaks ja keha läheb pinge. Aga üldiselt tulen ebaõnnestumistega hästi toime ja saan aru, miks midagi valesti läks ja proovin mõelda, et korv korraga. Tihti on rajal nii, et ma tean, et mul on võimalus siit-sealt tagasi võtta.

Kas sa oled pigem mänguplaani järgiv mängija või intuitiivne? Ehk et kas sa teed harjutusringidel enda jaoks plaani valmis ja mängid selle järgi või vaatad igal tiil, mis tunne on?

Esimesel hooajal olin ma väga intuitiivne, vaatasin tiil, et mida visata, kuna kogemusi ei olnud. Nüüd ma saan aru, et kui tähtis on hea mänguplaan. Tunnen, et selles osas on mul veel palju õppida - kohati ma ikka ei oska arvestada, et ma võistlusolukorras viskan palju tugevamalt ja teen sellest tulenevalt halbu kettavalikuid. Samuti tunnen et ehk olen liiga ründav mängija. Peaksin leidma selle hea tasakaalu, kus tasub võtta suurem risk ja kus mitte.

Kaire Tekku EDGL karikasari Mauri Levandi
Kaire EDGL'i karikasarja Kiiu etapil. Mauri Levandi pilt. 

Sa oled päris palju välismaal tuuritanud sel aastal. Mis tööd sa teed ja kuidas su tööandja sellesse suhtub? Kui karm see tuuritamine rahakotile on?

Töötan interaktsioonidisainerina Trinidad Wisemanis, kus mul sel kevadel täitus 10 tööaastat. 

Viimane suurem projekt oli meil koostöös Häirekeskuse ning Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskusega, kus aitasime parendada päästekorraldajate ja logistikute töövooge. Eesmärgiks oli tagada, et abi jõuaks võimalikult kiiresti abivajajani ja selleks oli oluline, et päästekorraldaja saaks oma tööd infosüsteemis teha kiirelt ja mugavalt. Minu roll oli käia kõikides Häirekeskustes, vaadelda päästekorraldajate, logistikute tööd, viia läbi nendega intervjuusid, analüüsida hetkeolukorda, prototüüpida ja disainida uued infosüteemivaated ja neid kasutajate peal enne arendust testida. 

Enamasti on minu töö selline, mida saan edukalt ka kaugelt teha, aga juuni-juuli olen täiesti vabaks võtnud, kuna ma tunnen, et ei saa endast anda 100%.

Minu hooaja eelarve on olnud väga suur, et vaatab kui jätkusuutlik see on pikemas perspektiivis. Õnneks tuuritame alati kambaga, olen mitmel korral rahadesse jõudnud ja enne USA minituuri viisin läbi fundraiser loosi. Aitäh kõigile, kes mind toetasid!

Kairel on ka hetkel käimas loos, seega kui soovid toetada tema järgmist USA-reisi, vaata siia!

Tihti jääb tuuritavate sportlaste suust kõrvu, et ringi reisides on väga raske mingit rutiini ja normaalset toitumist hoida. Kuidas sul sellega lood?

Kuna enamasti reisime mitmekesi ja peatume airbnb-s, siis on alati olnud söögitegemise võimalus, seega minu toitumist ja see kuidagi ei mõjuta, kuna saan ise teha süüa. Võistluste ajal aga tuleb tihti tõusta varem kui sooviks.

Sul on ka väga hea füüsiline vorm. Kuidas sa jõu- ja discgolfitreeninguid tasakaalustad? 

Sõidan palju jalgrattaga ja kodus olles olen hommikune jooksja, peale jooksu teen max 10 minutit kükke, kätekõverdusi ja venitusi. Minu viimane jõusaalitreening oli veebruari lõpus ja see on asi, mida ma sooviks uuel hooajal kindlasti teisiti teha. Ehk soovin et nädalas üks jõusaal jääks sisse, kuna tunnen, et minu vorm oli hooaja alguses palju parem.

Raido Liiksmann Euroopa Discgolfi Festival 2024 Kaire Tekku
Kaire Euroopa Discgolfi Festivalil. Raido Liiksmanni pilt. 


Kui suurt rolli sa 5 või 10 aasta pärast discgolfil enda elus näed?

Ei ole nii kunagi mõelnud, aga kui nüüd mõelda, siis ma näen, et tegemist on alaga, mida võiks vabalt veel 30 aastat teha, kuna see on ideaalne liikumisviis!

Kui sa discgolfi ei mängiks, siis mis sporti sa teeksid?

Lauatennist või bikiinifitnessi.

Mis on üks soovitus, mille sa uutele mängijatele rajale kaasa annaksid?

Süveneda natuke rohkem visketehnikasse, kuna see on lihtsalt nii äge, kui saad ketta stabiilselt kaugele ja täpselt lendama ;)

 

Team 64 Eesti mängijale Kairele saab kaasa elada instagrammi vahendusel: kaire.tekku

Ikka soosivat taganttuult!