TASUTA DPD TRANSPORT IGALE TELLIMUSELE

Keiti Tätte on Latitude 64° professionaalne discgolfar!

Keiti Tätte on Latitude 64° professionaalne discgolfar!

Keiti Tätte, Eesti Meister Discgolfis 2021. aastal FPO divisjonis – kõlab päris uhkelt! Keiti Tätte, Latitude64 professionaalne discgolfar – vot see kõlab veel eriti võimsalt ja mitte enam utoopiliselt. See on reaalsus!

Kas just ainult tänu sellele tiitlile, pigem stabiilsetele esitustele nii kodumaa võistlustel kui ka Tšehhis toimunud EM-l, saame tänasest uhkusega teatada, et Latitude64 tiimis on lausa KAKS eestlannast lepingulist professionaalset naismängijat.Autor : Margit KurvitsNagu tuntud spordireporterid ikka alustavad oma intervjuusid, küsime siis selle kohustusliku küsimuse kohe alustuseks ära millised on emotsioonid pärast oma esimese profilepingu allkirjastamist?

Emotsioonid on ikka väga-väga võimsad ja raske on sõnadesse panna kui õnnelik ma olen! Hooaja alguses ei oleks ma tõesti uskunud, et midagi sellist võib mind uuel aastal ees oodata. See on kindlasti ühe suure unistuse täitumine!

Ilmselgelt on sellised lepingud konfidentsiaalsed ja kõiki punkte sealt avalikkus ei saagi teada, aga kui palju Sa meid valgustada saad, mis Latitude64 tiimimängijaks saamine Sulle järgneval aastal-kahel toob? Kas on oodata ka signatuurketast?

Suurimaks muutuseks on see, et järgmine aasta ma enam loomaarstina ei tööta ning saan võimaluse koos Kristini ja Silveriga USA-s tuuritada ja võistluseid kaasa mängida. Loodan, et tulevikus on oodata ka signatuurketast.

Viskasime pilgu PDGA.com lehel Sinu ankeedile ja reitingu ajaloole 2019. hooaja viimane reitingu uuendus tuli Sinul septembris ja uuteks numbrideks said 873, 2020. hooaja esimese uuendusega kerkis Sinu reiting lausa 30 (!!!) astet ja esimest korda purunes Sul 900-reitingu piir. Tänaseks on Sinu reiting samm-sammult aina kasvanud ja mõne päeva taguse uuendusega tähistab Sinu uut kõrgeimat reitingut number 936! Räägi palun paari sõnaga sellest, mis on olnud Sinu edu saladus jõudmaks tänasele tasemele, mis ühtlasi viis ka Latitude64-ga lepingu sõlmimiseni?

Ma teen midagi, mida ma armastan. Discgolf on viimase 5 aastaga kujunenud minu elustiiliks. Kõik mu viimased suved on planeeritud ainult discgolfi võistlustele ning kui mõni nädalavahetus ei toimu võistlusi, on ikka väga võõras tunne ja siis olen enamasti üritanud ikka mingi discgolfi tripi planeerida. Ma tunnen, et olen viimasel aastal kõvasti stabiilsemaks muutunud ning stabiilne mäng ongi selle aasta edu võtmeks olnud. Latitude64 tiimiga liitumisel on kindlasti suur roll ka Silver Leetmal ja Kristin Tattaril, kes minu kohta häid sõnu jagasid. Mul on hea meel, et kunagi CDG kaudu Silveriga kohtusin ning temaga oleme koostööd teinud juba 4 hooaega. 

Nüüd, mil Sa oled lepinguline profimängija, muutub eeldatavasti üpris palju Sinu igapäevaelu ja prioriteedid. Kas oled juba jõudnud paika panna oma tegevuskava, kuidas hakkad toimetama lähitulevikus ja millised plaanid on talviseks “off-seasoniks”?

Kindlat tegevuskava pole jõudnud veel paika panna. Tahaksin off-seasonil keskenduda palju puttimisele ning eestkäe tehnika arendamisele. Samuti tuleb hakata üldfüüsilist trenni tegema, mida varasemalt pärast tööpäeva pole füüsiliselt jõudnud teha. Plaan on Tartus avada ka paar treeninggruppi. 

Vaatame ka juba järgmisesse aastasse 2022 saab Sinu jaoks olema debüüthooaeg profimängijana. Kas ja kui palju on Sul juba planeeritud järgmise hooaja võistluseid? Kas USA võistlustel saab hakata pöialt hoidma kahele Eesti piigale, kes sealseid naismängijaid “kollitama” hakkavad?

Jah, plaan on kindlasti USA-sse minna. Plaanin trippida koos Kristini ja Silveriga kuid kindlat plaani veel rääkida ei oska.

Foto : Renno Reitsnik

Lõpetuseks, vaba mikker (mõne sõnaga oma eesmärkidest, mõni soovitus teistele naistele/meestele/noortele julgustuseks ja motivatsiooniks, et ehk ühel päeval ka lepinguni jõuda). Võib-olla tahad siin lõpus tänada oma abilisi ja toetajaid, lähedasemaid, kes aidanud siiani jõuda?

Minu lugu näitab, et unistada tuleb suurelt. Kui midagi nii väga armastad ja hingega teed, siis võivad head asjad juhtuda. Ma tunnen, et see on üks julge otsus ning ei ole selles kordagi kahelnud. 

Lõpetuseks tahaksin tänada kõiki häid inimesi, kes on mulle sel hooajal ja varem kaasa elanud ja toetanud. Tänaksin oma vanemaid, kes ei ole ainult minu suurimad fännid, vaid tõesti ühed suurimad discgolfi fännid ja jälgijad. Aitäh, Silver Leetma, et minusse usud! Aitäh, Marger Krumm, et olemas oled ja mind alati toetad! Aitäh, Silver Saks ja Martin Lamp, kes on minusse uskunud ja toetanud juba sellest ajast kui ma oma esimesi nädalamänge mängisin. Aitäh, mu lemmik sõbrad ja parimad reisikaaslased Erki Alliksoo ja Marion Kull. Aitäh, Kevin Sepp, et meid kunagi esimesele disci-tiirule kutsusid ja mulle iga kord oma ketast laenasid! Aitäh mu suurim eeskuju Kristin Tattar ja minu esimene lemmik mängija Silver Lätt!