Roland Kõur sõlmis lepingu Prodiscusega

Roland Kõur sõlmis lepingu Prodiscusega

Alanud hooaeg on toonud kaasa mitmeid liikumisi erinevate brändide all ning lisaks ka mitmeid lepinguid otse tehastega. Tehaselepingu suutis endale välja mängida ka eestlaste juuniormängija Roland Kõur, kes sõlmis lepingu Soome tehase Prodiscusega. Kuigi Rolandit saab vanuse tõttu liigitada veel juuniorsportlaseks, siis eelneval hooajal mängis Roland enamik võistlusi juba aga MPO divisjonis.

Kuidas jõudsid Prodiscuse juurde ning kui palju eelnevalt olid antud brändiga kokku puutunud?

Kuigi mul oli valikus veel üks hea pakkumine, siis sain soliidse pakkumise ka Prodiscuse tehaselt. Pärast mõningaid kaalutlemisi langes otsus Prodiscuse kasuks ning see tundus ka põnev valik algavaks hooajaks.
Varasemalt olin Prodiscusest tegelikult ainult kuulnud ning visanud olin ainult mõnda üksikut ketast.

Millised Prodiscuse kettad on saanud sulle juba lemmikuteks?

Jokeri meeldib väga oma ülestabiilsuse poolest. Midari on väga sujuva lennuga keskmaa, kriips kangem kui L64 Compass. Fairwaydest meeldib Talisman ja Lazeri. Talisman meenutab kiiremat L64 Gloryt ning Lazeri sarnaneb L64 Saint Pro-le. Kiirematest pillidest on mul kotis Razeri, millel on lai rim ja ülestabiilne lend.

Suurim avastus seoses Prodiscusega?

Prodiscuse lühimaa ja keskmaa kettad olid minu jaoks positiivne üllatus. Eelmainitud Jokeri ja Midari kindlasti ühed lemmikud.

Discgolf.ee, Roland Kõur, Prodiscus


Kus võib sind alanud hooajal kohata? Millisele võistlusele on sinu fookus enim suunatud?

Võistlen mitmel PDGA Euro Tour-i ja European Pro Tour-i etapil. Samuti Eesti Meistrivõistlustel ja Euroopa Meistrivõistlustel. Kindlasti teen kaasa ka mitu EDGL-i karikasarja etappi.
Kõik võistlused on minu jaoks olulised, aga see aasta pean kõige olulisemaks euroopakaid, kus on suurepärane võimalus ennast näidata.
 

Millistele külgedele oled talvisel treeninghooajal enim tähelepanu pööranud?

Olen väga palju siseruumis putitrenni teinud. Samuti Käärikul, Lõuna-Eesti parimas spordikompleksis, platsitrenni teinud. Platsil peamiselt rõhku pannud tagantkäe tehnikale ja nüüd ka Prodiscuse ketaste tundma õppimisele.

Nagu eelnevalt juba mainisime, siis 2022 hooajal võis Sind võistlusel pigem MPO nimekirjades kohata, miks see nii oli?

MPO-s võisteldes saan ennast parimate vastu proovile panna. Samuti jään paremini silma, sest see pakub inimestele huvi, kui noorem kutt MPO-s mängib. Eks Junsudes on ka vahel tore, aga Eesti konkurents võrdlemisi olematu ja võit juuniorides pigem väiksema osatähtsusega. Lisaks on MPO divisjonis ka rahalised väljamaksed, mis võimaldavad siin-seal kulud katta. Uue lepingu  puhul on rõhk veel suurem MPO-l sest boonused rakenduvad vaid antud divisjonis mängides.

Pildid: Roland Kõur Instagram, erakogu