Tallinna Lauluväljak võõrustab sel suvel Euroopa Meistrivõistluste raames Euroopa parimaid discgolfareid

Tallinna Lauluväljak võõrustab sel suvel Euroopa Meistrivõistluste raames Euroopa parimaid discgolfareid

Discgolfi Euroopa Meistrivõistlused toimuvad sel suvel 16-19. augustil Tallinna Lauluväljakul. Spetsiaalselt selleks puhuks püsti pandaval kõrgeima kategooria rajal hakkavad mõõtu võtma 180 Euroopa parimat discgolfarit, ligi 30st riigist.

Võistluse peakorraldaja Silver Leetma sõnutsi on Lauluväljak suurepärane asukoht tipptasemel võistluse korraldamiseks. “Niivõrd tsentraalne lokatsioon on tiitlivõistluste mõttes ennekuulmatu! Lennujaamast, sadamast või vanalinnast Lauluväljakule jõudmine toimub minutitega ega nõua suurt pingutust. Arvestades discgolfi populaarsust Eestis ja lähiriikides, võib raja ääres näha kindlasti suurel hulgal fänne,” selgitas ta.

Eesti näppas discgolfi Euroopa Meistrivõistluste korraldusõiguse samuti tugeva discgolfiriigi Norra eest. Kaalukeeleks sai eestlaste poolt pakutud suurepärane võistluste toimumise asukoht, korraldustiimi kogemus suurte ürituste läbiviimisel ning ala meeletu populaarsus kohalike seas. Leetma sõnutsi on tänase seisuga Eestis üle 40 000 discgolfi mängiva inimese. “Kui lisame sinna juurde ka oma superstaarid nagu valitseva maailmameistri Kristin Tattari või igakuiselt USA’s tuuritava Albert Tamme, siis saamegi kokku päris head argumendid, miks selline tiitlivõistlus võiks Eestisse sobida,” lisas ta.

Mitmete koostööpartnerite ja toetajate abiga ületab planeeritav eelarve Leetma sõnul paarisadat tuhandet eurot, sest eesmärk on korraldada võistlus, mida meenutatakse ka aastate pärast. Leetma leiab, et võistluse Eestis toimumine pakub kohalikele ettevõtetele, kes soovivad Euroopas silma paista, võimaluse oma tooteid ja teenuseid laiemale massile läbi discgolfi tutvustada. “Proovime sellise ürituse puhul kastist välja mõelda ja pakkuda koostööpartneritele põnevaid lahendusi nii discgolfi rajal kui ka live- ja videopildis, mida nelja päeva jooksul üritusest toodame,” täpsustas ürituse peakorraldaja.

Euroopa Meistrivõistlused discgolfis toimuvad 16.–19. augustil 2023 Tallinna Lauluväljakul. Võistelda saab sega ja naiste avatud divisjonis ning juuniordivisjonides. Rohkem infot ürituse kohta leiab aadressilt https://www.eurodiscgolf.eu