Team Prodigy Europe 2k23

Team Prodigy Europe 2k23

Võime ilmselt julgelt öelda, et uus hooaeg 2k23 näol saab tulema väga põnev! Kui siiani oli välja hõigatud Team 64 Eesti ja Team Clash Discs Eesti koosseisud, võis nii mõnelgi tekkida küsimus, aga kuhu kadusid siis meie mitmed Eesti top mängijad, vastus on Teie ees. Team Prodigy Europe on enda alla haaranud sellised andekad mängijad nagu Henar Ruudna, Mauri Villmann, Kaidi Allsalu, Liis Päid, Simar Villmann, Mathias Villota, Martin Rotmeister, Eno Juul, Martin Loim ja tiimi kaptenina Tarmo Laiksoo, kelle mõtted me ka esimesena Teieni toome.

Discgolf.ee, Team Prodigy Europe, Henar Ruudna, Mauri Villmann


Vōime ilmselt väita, et hetkeseisuga kuulub paljude eestlaste süda just Trilogyle ja see on mōneti ka mõistetav, sest eeskujudeks on sellised nimed nagu Kristin Tattar, Albert Tamm, Keiti Tätte ja Silver Lätt. Mis sa arvad, kas just selle tiimikoosseisu üheks sihiks lisaks headele tulemustele võiks olla teerajajateks ka teistele mängijatele, kes võib-olla siiani pole Prodigy ketasteni jõudnud?

Absoluutselt! Prodigy Disc on tegelikult korra juba teerajaja rolli läbi teinud, kui aastal 2016 Martin Rotmeister teenis esimese Eesti mängijana nn päris tehasetiimi lepingu (Prodigy Disc Europe Team), seega see roll ei ole meile võõras ja just sellise sihi ning eesmärgiga me uuele hooajale peale lähemegi. Meie uued mängijad on palavalt armastatud indiviidid Eesti Discgolfi kommuuni seas ja ma üldse ei kahtlegi, et see aitab märgatavalt tõsta Prodigy populaarsust Eestis ning jõuda mängijateni, kes seni Prodigyle võimalust pole andnud või miks mitte tuua tagasi mängijaid Prodigy juurde. 

Discgolf.ee, Team Prodigy Europe, Kaidi Allsalu, Liis Päid

Sinu kui kapteni ootused-lootused ja kohustused tiimi ees?

Minu peamine ja tegelikult ühteaegu ootus-lootus ja kohustus on meie tiimi mängijate heaolu. Prodigy koosseisud läbi aastate on olnud ülesehitatud võttes arvesse tiimis olevate mängijate omavahelist keemiat, läbisaamist ja sõprust, mis minu arust on iga tiimi ja ka tiimis oleva mängija seisukohalt ülitähtis. Kui see on olemas, siis tulevad ka tulemused ja ma tunnen, et me oleme oma tiimiga väga õiges ja heas kohas ja ma püüan endast teha kõik, et see nii hoida.

Teamwork makes the dream work.

Discgolf.ee, Team Prodigy Europe, Tarmo Laiksoo, Simar Villmann

Mis on sinu uue hooaja eesmärgid, seda siis kapteni, mängija kui ka võistluskorraldaja seisukohalt?

Minu kui kapteni eesmärk on olla meie mängijate jaoks tugipunkt, kelle pool mistahes probleemiga pöörduda. Olla see “middle-man” tehase ja mängija vahel ning pidevalt parendada meie mängijate võimalusi ja tingimusi.

Minu kui mängija uue hooaja eesmärk on uuesti sadulasse ronida ning rohkem trenni teha ja võistelda. Möödunud hooajal jäi trenn ja võistlemine veidi tahaplaanile seoses perelisa saamisega, kuid uuel hooajal püüan jätkata sealt, kus 2021 pooleli jäi. Olgugi, et 2023. hooaeg on mu 9. võistlushooaeg, on mul endiselt suur tahe võistleda, areneda ja see mind selle ala juures hoiabki.

Mina kui võistluskorraldaja. Loomulikult 2023. hooaja tipphetk saab olema Euroopa Meistrivõistlused 2023, mille üks peakorraldajatest ka mul on au olla. Muidugi saab toimuma ka Estonian Open 2023 ning on taaskord European Pro Tour 2023 üks etappidest. Mõlema võistluse taga on suurepärased tiimid ja me anname endast kõik, kes need kaks võistlust oleks 2023. hooaja parimad võistlused Euroopas. Tuleb üks ülikõva hooaeg!

Discgolf.ee, Team Prodigy Europe, Eno Juul, Martin Loim

Sina oled ilmselt Prodigy valikuga väga hästi kursis, mis sa arvad, mis seeria võiks Prodigyl hetkel olla kõige väärtuslikum ja kõige avastamisruumi pakkuv.

Kõige väärtuslikum – ma arvan, et Cale Leivsika signatuur ketaste seeria on viimase aja Prodigy parim  – Falcor (driver), ShadowFax (fairway), Stryder (keskmaa) ning teadaolevalt peaks ka peagi tulema välja tema signatuur putter. Kindlasti julgen ma sügavalt soovitada proovida uut ProFlex plastikut, sest vähemalt minu jaoks on see väga sarnane kunagisele Prodigy 400s plastikule, mis on seni olnud kõige populaarsem plastik.

Avastamisruumi pakkuv – ma julgeks väita, et Prodigy FX ja A seeria kettad, mille seast iga tasemega mängija leiab enda seast kindlasti lemmikud.

Discgolf.ee, Team Prodigy Europe, Mathias Villota, Martin Rotmeister

Kas ja kuidas saaks liituda Prodigy tiimiga?

Sarnaselt ka teiste tootjatega, siis ka Prodigy koosseisud vaadatakse peale igat hooaega üle ning hilissuvi/sügis on see aeg, kus turul ringi kolatakse. Discgolf.ee lehel avalikustati mõni aeg tagasi väga hea artikkel Silver Leetma poolt, mismoodi parimal viisil tootjatele silma jääda. Sügavalt soovitan see läbi lugeda, kuid lühidalt – ole isikupärane, tee trenni, mängi õiged võistlusi ja sedasi jääd sa kindlasti silma.

Prodigyl on ka Eestis olemas oma fännibaasi tiim Street Team Estonia, kuhu saamiseks ei pea olema kõva mängumees, vaid soov esindada ja näidata oma lemmik brändi. Street Team-i saamiseks tuleb tasuda ühekordne liitumistasu, mille eest liituja saab Street Team Starter Package (mille väärtus ületab kahekordselt liitumistasu) ning pidu võib alata. Kui on huvi, siis võta julgelt ühendust!


Üsna peagi teeme juttu juba ka teiste Team Prodigy Europe tiimi liikmetega, seniks ikka soosivat taganttuult!

Fotod: Celin Lannusalu @discgolfvisuals I Joosep Martinson I Kristjan Noormets